GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 04 Kasım 2020 21:22 Haber Girişi : 04 Kasım 2020 21:24

Başkan Sağel’den zeytinyağı açıklaması

Başkan Sağel’den zeytinyağı açıklaması
Pamuk primlerinin açıklanmasından sonra zeytinyağı primlerini gündeme getiren Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Sağel, “Açıklanması gereken zeytinyağı primi kilogram başına 2 buçuk lira olmalıdır” dedi.

Pamuk üreticisine nefes aldıran prim fiyatlarının açıklanmasından sonra gözler zeytinyağı primlerine çevrildi. Zeytinyağı üreticileri prim fiyatlarını merakla beklerken, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Sağel’den önemli bir açıklama geldi.

Stratejik bir ürün olması nedeniyle devletin zeytinyağını desteklemesi gerektiğinin altını çizen Sağel, açıklanacak primin üreticiler için hayati bir anlamı olduğuna vurgu yaptı. Kuraklık nedeniyle rekoltede düşüklüğün yaşandığını dile getiren Sağel, üreticilerin endişeli bekleyişinin sürdüğünü ifade etti. Prim beklentisini açıklayan Sağel, “Bugünkü ekonomik koşullarımıza göre üreticinin ihtiyaçlarını karşılayacağı, zarara uğramayacağı bir yıl olması için açıklanması gereken zeytinyağı primi kilogram başına 2 buçuk TL olmalıdır” dedi.