GÜNDEM Haber Girişi : 01 Nisan 2020 20:17

Bakan Koca son durumu açıkladı: 81 ilde koronavirüs görüldü, İstanbul'da 8852 vaka var.

Bakan Koca son durumu açıkladı: 81 ilde koronavirüs görüldü, İstanbul'da 8852 vaka var.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada 81 ilde koronavirüs görüldüğünü duyurarak illerdeki vaka sayısını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'nın Bilkent Yerleşkesi'nde saat 13.30'da bir araya gelen Kurul üyeleri, Türkiye ve dünyaya ilişkin güncel verilerin, vaka artışı ve hastaların durumunu ele alındı.Bilim Kurulu üyelerinin toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklamasında bulunuyor.Bakan Koca'nın açıklamasından öne çıkanlar:"Bu bir halk sağlığı savaşıdır. Hedefimiz bu savaştan en az can kaybıyla çıkmak, virüsü mümkün olduğu kadar erken kontrol altına almaktır"

“İzolasyon mücadelenin şahıs bazından ülke bazına gerekli olan mücadele şartıdır”

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanı Koca, 63 kişinin daha Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi. Koronavirüs tedavisi tamamlanarak taburcu edilen toplam kişi sayısı 333 oldu.
"Türkiye’de son 24 saatte 63 kişi hayatını kaybetti, can kaybı sayısı 277’ye çıktı."

81 İLDE KORONAVİRÜS GÖRÜLDÜ

Sağlık Bakanı Koca "Koronavirüs vakası 81 ilimizde de var" dedi. Sağlık Bakanı Koca, en fazla koronavirüs vakasının İstanbul'da görüldüğünü, bu ili İzmir ve Ankara'nın takip ettiğini bildirdi. En çok vaka görülen il 8852 vaka ile İstanbul oldu. Toplam 39 ilimizde can kaybı var.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.