GÜNDEM Haber Girişi : 13 Ekim 2022 14:44

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, milyonların beklediği asgari ücret zammına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgin, "Aralık ayında enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından dördüncüsü düzenlenen programda, Aralık ayında asgari ücrete yapılması beklenen zam oranına dair konuştu.

Bilgin konuşmasında, “Geçen yıl aralık sonunda yaptığımız tarihi asgari ücret artışıyla yüzde 50 artış yapıldı. Daha önemli olan da asgari ücrete kadar olan tüm ücretlerden verginin kaldırılmasıdır. Temmuzda da zam yaptık. Yeterli mi bu, enflasyon karşısında yetersiz. Onun için Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında yeniden toplanacak, enflasyonun emekçiler üzerindeki tahribatını ortadan kaldıracak bir düzenleme yapacağız."ifadelerine yer verdi.

Kamuoyunda dolaşan rakamların asılsız olduğunun altını çizen Bakan Bilgin, "Asgari ücret 20 bin lira da olsun diyebilirim ama işverenin ödeyebileceği bir rakam olması lazım. Kamuoyundaki asgari ücret söylentileri gerçeği yansıtmıyor" dedi.

"EYT DÜZENLEMESİ ARALIKTA YAPILACAK"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bilgin, şunları söyledi: "EYT durumu var. Onu aralık ayı içinde çözeceğiz. Tüm sorunları çözen kapsamlı bir düzenleme. Çalışma hayatında insanların kafalarındaki sorunları, endişeleri gidecerek şeffaf düzenleme. EYT ve asgari ücret bekleyenler memnun olacak."