GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ocak 2021 15:43

AYTEKİN KAYA HAREKETİ İLE İLÇENİN SİYASİ NABZINI YÜKSELTTİ

AYTEKİN KAYA HAREKETİ İLE İLÇENİN SİYASİ NABZINI YÜKSELTTİ
Cumhur İttifakı İncirliova Belediye Meclis Üyesi Şevki Can’ın iş yerinin önü, İncirliova Belediyesi ekipleri tarafından kazılması ilçede siyasi nabzı yükseltti.

Cumhur İttifakı İncirliova Belediye Meclis Üyesi Şevki Can’ın iş yerinin önü, İncirliova Belediyesi ekipleri tarafından kazıldı. Can, yapılan kazı nedeniyle İncirliova Belediyesi’nin suç işlediğini savunurken, Belediye Başkanı Aytekin Kaya da rutin çalışmalar nedeniyle çalışmanın yapıldığını bildirdi.

İncirliova’da inşaat malzemeleri satışı yapan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve İncirliova Belediye Meclis Üyesi MHP’li Şevki Can’ın iş yerinin önü, İncirliova Belediyesi ekipleri tarafından kazıldı. Sürdürülen çalışmanın kasıtlı olarak yapıldığını ileri süren Can, yaşanılanlara tepki gösterdi.

İncirliova Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Şevki Can, 5 Ocak’ta yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nın son maddesi nedeniyle fiziki olarak yaptırı uygulandığını ileri sürerek, şu ifadelere yer verdi. “Sayın Aytekin Kaya, ek gündem maddesiyle şirket müdürü Hüseyin Kocabıyık’ı görevden alıp yerine, Şenay Dumano’yu getirmek istediği kararını Meclis’e getirdi. Biz de 14-15 ay önce getirdikleri Hüseyin Kocabıyık ismiyle çalışabileceğini söyledik. Bize, verdiğimiz yetkimizi, imzamızı inkar ettirmek istiyorlar. ‘Benim getirdiğim müdürü, sizlerin yetkisiyle görevden alıyorum’ diyor. Böyle bir şey yok.”

“HUKUKA TAŞIYACAĞIZ”

Yapılanları siyasi terbiyesizlik olarak değerlendiren Can, şöyle devam etti: “Bu siyasi terbiyesizlik. Demokrasi çok seslilik ve renkliliktir. Herkesin doğrusu bizim doğrumuz değildir. Belediye Başkanının doğrusu benim doğrum değildir. Biz oraya konu mankenliği yapmaya gitmiyoruz. Ondan dolayı muhalefet olan Meclis üyelerinin iş yerlerinin önünü kazdırıyor. 12 metre üzerinde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan yolu kazdırıyor ve suç işliyor. Aynı zamanda da mobbing uygulamaya çalışıyor. Kendini siyasi olarak bitiriyor. İncirliova’nın geleceğini karartıyor. Bunu hukuka ve İçişleri Bakanlığı’na kadar taşıyacağız.” 

“RUTİN ÇALIŞMALAR”

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, yağmur nedeniyle yollarda meydana gelen olumsuzluğu gidermek için çalışma yaptıklarını kaydederek, “Doğalgaz hat çalışması nedeniyle Prof. Dr. Türkan Saylan Caddesi üzerinde bozulan yollara geçici çözüm olarak daha önce yama yapılmıştı. Ancak yoğun kullanım ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yol üzerinde çöküntüler yaşanması, özellikle yağmur suyu oluklarının çökmesi yolda su ve çamur birikintilerine ayrıca pis koku şikâyetlerine neden olmuştur. Vatandaşlarımızın çok sayıda şikâyetine konu olan bu duruma kalıcı olarak son vermek amacıyla şikâyete neden olan yollar üzerinde belediyemiz ekiplerince yamalar kaldırılmış, taş döşeme ve yol yapım çalışmasına başlanmıştır. İlçemiz genelinde planlı ve rutin olarak sürdürdüğümüz yol yapım çalışmaları tüm hızıyla devam edecektir. Amacımız her şeyin en güzelini hak eden İncirliova halkına hak ettiği en iyi hizmeti vermektir.” ifadelerini kullandı.