ASAYİŞ Haber Girişi : 06 Aralık 2022 18:12

Aydın’da Kasım ayında ceza yağdı

Aydın’da Kasım ayında ceza yağdı
Aydın'da Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde kusurlu bulunan 19 bin 701 araca, 15 milyon 608 bin 225 lira ceza kesildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, il genelinde trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 2022 yılı Kasım ayı içerisinde yapılan denetimlerde 151 bin 423 araç kontrol edildi. Denetimlerde kusurlu bulunan 19 bin 701 araca, 15 milyon 608 bin 225 lira para cezası kesildi. Kasım ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu 250 sürücü ile bin 8 araç trafikten men edildi. Kusurlarından dolayı 581 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Trafik ekiplerinin tarafından tüm önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2022 Kasım ayı içerisinde Aydın ili sınırlarında maddi hasarlı 210, yaralamalı 300, ölümlü 6 olmak üzere toplam 516 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda, 423 vatandaş yaralanırken 7 kişi de hayatını kaybetti.

TÜM TEDBİRLER ARTTIRILARAK AYNI KARARLILIKLA VE GAYRETLE SÜRDÜRÜLECEKTİR

Aydın Valiliği konuyla ilgili şu açıklamalara yer verdi: “Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 nolu Acil Çağrı Merkezi telefonuna ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır.”