GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 14 Eylül 2020 22:44 Haber Girişi : 14 Eylül 2020 22:54

A.NEJAT SAĞEL "BORSAMIZA HER ZAMAN DESTEK VEREN SAYIN METİN YAVUZ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

A.NEJAT SAĞEL
Söke Ticaret Borsasının ev sahipliğinde gerçekleşen çırçır sektör toplantısına yoğun katılım.

 

Söke Ticaret Borsasının ev sahipliğini üstlendiği Ak Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz’un katılım sağladığı çırçır sektör toplantısına, Söke Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ali Özdericioğlu, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Sağel, Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanyeri, Tariş Birlik Başkanı İsmail Özer ve çırçırcı üyeler iştirak etti.

Söke  Ticaret Borsası konferans salonunda gerçekleşen toplantı da Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Sağel konuşmasında "MKYK Üyesi Ak Parti Milletvekilimiz Metin Yavuz’a Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depo A.Ş.’mizin kuruluşunda ve sonraki aşamalarında bizlere desteğini hiç eksik etmediği için borsamızın projesine verdiği önem ve katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum. 2020 Pamuk Sezonumuzun başlamasına az bir süre kalmıştır. Fakat geçtiğimiz yıl Mayıs ayında belirlenen Pamuk Primleri fiyatları 2020 sezonu için henüz açıklanmamıştır. Bu belirsizlik süreci üreticilerimizde kaygı ve tedirginlik yaratmaktadır. Devletimizin üreticilerini arkasında hissetmeleri adına güven problemini aşmak için biran önce prim fiyat politikasının açıklanması beklenmektedir. Bildiğiniz üzere üreticilerimizin giderleri artmakta ve üreticilerimizin pamuk prim fiyatlarındaki beklentisi yükselmektedir. Sanayicimizin kullandığı pamuğa Türk pamuğu kullanma kotası koyarsak çırçırcılarımızda sattığı mahlıç pamuğun ticarettin de daha mutlu olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

STK Başkanları üreticilerin ve çırçır sektörünün yaşadığı sorunları Milletvekili Metin Yavuz’a ileterek çözümü konusunda destek beklediklerini ifade ettiler.