GÜNDEM Haber Girişi : 30 Ağustos 2022 13:07

ZAFERİN 100.YILI GERMENCİK’TE KUTLANDI

ZAFERİN 100.YILI GERMENCİK’TE KUTLANDI
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı Kutlama kapsamında Germencik Cumhuriyet Meydanı’nda anma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Germencik İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Nacar, Germencik Kaymakamı Turgay Gülenç, Cumhuriyet Savcısı Metin Metin Harput, İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Özçelik, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Akgün, MHP İlçe Başkanı Turgay Avcı, CHP İlçe Başkanı Salih Çavuş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Törende, Germencik Kaymakamı Turgay Gülenç ile Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in  Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşunun akabinde İstiklâl Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştiren Yüzbaşı Serkan Nacar, “Bugün burada Türk Milletini ve ülkesini istilaya kalkışan düşmana karşı kazandığımız şanlı zaferin 100. Yıl Dönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı hepimize kutlu olsun. 30 Ağustos 1922, Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın askeri dehası ve Türk askerinin büyük kahramanlığı sayesinde Yunan ordusu Dumlupınar’da ağır bir yenilgiye uğratıldığı şanlı zafer günüdür. Başkomutanlık Meydan Savaşı yalnızca düşman ordularını denize dökmek ve ülkeyi kurtarmakla kalmamış aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu da hazırlamıştır. İstiklal Savaşımızı başarıyla noktalayan bu zafer, asırlardır hür ve bağımsız yaşayan Türk halkını esir etmeye çalışan İtilaf Devletlerine karşı atılmış tarihi bir tokat niteliğindedir. İstiklal Savaşı’nın kaderini belirleyen, bütün dünyaya Türk Ulusunun asla yok edilemeyeceğini kabul ettiren, bu büyük zaferi bize armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman Gazilerimize ve Mehmetçiklerimize şükranlarımı sunuyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Arz ederim” ifadelerine yer verdi.

 

KUTLAMALAR AKŞAM DEVAM EDECEK

Etkinlik, halk oyunları gösterisi ve şiirlerin okunmasının ardından sona erdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı Kutlamaları 20.30’da Kent Meydanı’nda Fener Alayı,21.00’da Germencik Aile Çay Bahçesi Konser Alanında Cevher Doğan Konseri ile devam edecek.