SİYASET Haber Girişi : 20 Ocak 2023 12:25

Yavuz’dan, Babacan’a “BAYRAKTAR ÜLKEMİZİN GURURUDUR”

Yavuz’dan, Babacan’a  “BAYRAKTAR ÜLKEMİZİN GURURUDUR”
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın "Kusura bakmayın SİHA’lara dokunacağız"  sözlerinin ardından AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’dan cevap gecikmedi.  

AK Partili Yavuz, Deva Partili Babacan’ın Bayraktar firmasına karşı söylediklerinin akıl tutulması olduğunu dile getirdi.

Michael Rubin Türkiye karşıtlığıyla bilinirken Türk SİHA’larına yaptırım çağrısında bulundu, ardından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Kusura bakmayın SİHA’lara dokunacağız" açıklamasıyla gündeme bomba gibi düştü.

“BABACAN’IN AÇIKLAMALARI AKIL TUTULMASIDIR”

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Babacan’ın açıklamalarının akıl tutulması olduğunu vurgularken,  “Türkiye karşıtlığıyla bilinen Michael Rubin'in Türk SİHA’larına yaptırım çağrısından sonra Ali Babacan, "Kusura bakmayın SİHA’lara dokunacağız" diyerek açıklama yapmış. “Ali Babacan’ın Bayraktar firması ile ilgili yapmış olduğu bu açıklamalar en basit tabiriyle akıl tutulmasıdır. Bizim yaptığımız projelerden, yabancıların endişelenmesini, üzülmesini anlıyoruz da bu ülkenin yerli ve milliyiz diyen insanlarının çıkıp yabancıların ağzından konuşmasını anlayabilmiş değiliz. Terörün kökünün kazınmasında büyük katkısı olan; Karabağ’da, Libya’da, Suriye’de, Ukrayna’da destan yazan ve dünyanın takdirle karşıladığı SiHA ve İHA’ları üreten ve 27 ülkeye ihraç eden Bayraktar firması ülkemizin gururu ve en önemli marka değeridir, kıymetlisidir. Dünya SİHA'ları konuşuyorken, adına şarkılar yazılıyorken, Karabağ'ın işgalden kurtarılmasının en önemli simgesi olarak gösteriliyorken FETÖ’nün, tescilli Türkiye düşmanı Michael Rubin’in, Babacan’ın iftiralarının arasında bağlantı olduğu açıkça gözükmektedir” dedi.

“TÜRKİYE'NİN DİRİLİŞİ İÇİN, VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Türkiye Yüzyılı doğrultusunda  var gücümüzle çalışacağız diyen Yavuz, “Bizler Bilderberg çocuğu değiliz Ali Bey. Vatanını, bayrağını seven, taş üstüne taş koyan herkes, her şirket bu ülkenin kaynaklarından faydalanma hakkına sahiptir. Savunma sanayimizde, bu alana önemli katkılarda bulunan yerli ve milli girişimcilerimizle gurur duyuyoruz. AK Parti hükümetleri olarak yaptıklarımıza hayalleri bile yetişemeyen insanların yapılan o güzel işleri baltalama çabalarını milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Bizler Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda yeniden Büyük Türkiye'nin dirilişi için, mazlum milletlerin umudu olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.