GÜNDEM Haber Girişi : 28 Mayıs 2020 17:53

Yasak Kalktı, Satışlar Patladı

Yasak Kalktı, Satışlar Patladı
Ülkemizde insan hayatı açısından yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle getirilen yasaklar normalleşme süreci içerisinde yavaş yavaş kaldırılıyor.
Balık avının yasaklanması sonrasında av malzemesi satışlarında büyük düşüş yaşayan esnaf yasakların kalkması haberinin ardından yüzleri güldü. İncirliovada balık avı malzemesi satışı yapan Kardeş Balıkçılık İşletmecisi Serkan Çelik son 2 günde av malzemesi alan ve yasakların kalkmasından memnuniyet duyan av meraklılarının dükkana gece gündüz hizmet veriyor. av meraklılarının adteta dükkana akın ettiğini ifade eden Çelik "Covid-19 salgını sürecinde getirilen yasaklar ile amatör balık avı yapan arkadaşlarımız bu kararın ardından büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Ancak Ülkemizde bu virüsün etkisinin azaltılması adına gerekli bir karardı. Bu süreçte insan sağlığı hepimiz için en önemli noktaydı. Alınan yasak kararının ardından dün sevindirici bir haber geldi. Bazı bölgelerde balık avı yasağı kalkmış. Bunu duyan av meraklısı arkadaşlarımız adeta dükkana akın ederek hazırlıklara başladılar. Sosyal mesafe tedbirleri ile ve uygulanacak yaptırımlar ile bazı bölgelerde av izni verilmesi haberi beni de mutlu etti. İnşallah bir an evvel genel olarak bir karar çıkar ve yasaklar tamamı ile kalkar. Herkese bereketli avlar diliyorum. Hobidaşlarımıza rast gelsin" dedi.

Haber Ziya KARAPELİT
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.