SİYASET Haber Girişi : 14 Aralık 2022 19:19

SON DAKİKA EKREM İMAMOĞLU'NA HAPİS CEZASI

SON DAKİKA EKREM İMAMOĞLU'NA HAPİS CEZASI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla yargılandığı davanın son duruşması bugün görüldü.

İmamoğlu'nun YSK üyelerine "ahmak" diyerek hakaret ettiği öne sürülen davada mahkemenin kararına göre İBB Başkanı İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

İmamoğlu'nun o dönem YSK Başkanı olan Sadi Güven ile 10 YSK üyesine yönelik zincirleme şekilde "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

SİYASİLERDEN DESTEK YAĞDI

İmamoğlu’nun ''16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum.'' mesajına siyasilerden destek yağdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabındaki paylaşımında  "Ankara’dan yola çıktım, Saraçhane’de görüşürüz" dedi.

Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya ziyaretini iptal ederek Türkiye'ye dönme kararı aldı. Gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu, "Hukukun nasıl katledildiği bir kişinin iradesine teslim edilen devletin nasıl çürüdüğünü, adaletin nasıl çürüdüğünü, intikam duygusunun hangi noktalara taşındığını gayet net görüyoruz. Ama şundan hiç kimsenin endişe duymaması lazım biz sonuna kadar adaleti savunacağız, adaletsizliği yapanların da yanına bırakmayacağız." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, "Siyasi yargı kararlarıyla milli iradenin engellenemeyeceğini en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilmesi gerekir. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu ile ilgili yargıdan adil bir karar bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.