GÜNDEM Haber Girişi : 15 Ekim 2022 12:44

SON DAKİKA! BARTIN’DA ŞEHİT SAYISI 40’A YÜKSELDİ..

SON DAKİKA!  BARTIN’DA ŞEHİT SAYISI 40’A YÜKSELDİ..
Dün akşam saat 18.15'te Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada can kaybı sayısı 40’a yükseldi.

Bölgede kurtarma çalışmaları çevre illerden gelen ekiplerle hız kesmeden sürerken acı haberler gelmeye devam ediyor.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yer altındaki şehit sayısının 40’a yükseldiğini doğruladı.  

Bakan Soylu açıklamasında, “Dün saat 18.15 civarında Amasra'da bir patlama meydana geldi. Türkiye'nin birçok yerinden arama kurtarma için, destek için tüm kurumlarımız hem bu konuya yetkin Enerji Bakanlığı'na bağlı kurumlar, AFAD'dan Sağlık Bakanlığı'na, Kızılay'dan UMKE'ye kadar bütün arama kurtarma ve sağlık personellerimiz seferber oldu. İsterdik ki karşımızda hiçbir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim. Bu saatten itibaren yapılan çalışmalarda 300-350 metre yerin altında büyük bir seferberlik ve büyük bir çaba sarf edildi.

07.30 itibariyle gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklmasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. 40 Şehidimize ulaştık. Kahraman madecilerimiz arkadaşlarını orada bırakmamak için büyük bir fedakarlık ortaya koydu. 40 madencimizi, 40 şehidimizi çıkarıp buradan hastanelere ulaştırdık. 11 yaralımız da hastanede. 40 madencimizin kimliği belirlendi. 26 şehidimizin kimliğini açıklamıştık. 14 şehidimizin kimliğini de kamuoyuyla paylaşacağız. 1 madenci için belirsizlik var.

Bu çalışmaların başından itibaren ailelerle buradaydık. Ateş düştüğü yeri yakar. Allah hem milletimize hem ailelerine hem mesai arkadaşlarına hem de tüm madencilere sabır versin." ifadelerine yer verdi.