GÜNDEM Haber Girişi : 06 Eylül 2021 21:14

SÖKE'NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 99. YILI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

SÖKE'NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 99. YILI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
Söke’nin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü törenle kutlandı.

Söke'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törenle gerçekleşti. Törene Vekaleten Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Garnizon Komutanı İsth. Kur. Albay Aziz Çiçek, Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Salih Devrim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, Söke İlçe Emniyet Müdürü Fatih Demiralp, Söke Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan, Veli Devrim Yerli, Siyasi parti başkanları, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunumları ile başlayan tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti.

"TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILDI"

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Söke Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan, "Türk Milleti verdiği milli mücadele ile tüm dünya ülkelerine örnek olmuş bir toplumdur. Bağımsızlık benim karakterimdir diyen bir lider ve ona inanıp, ardına düşen kahraman Türk Milleti, milli mücadele ile bir milletin küllerinden yeniden nasıl doğacağını göstermiştir. Milli mücadelenin sonunda zafer Sökemiz için 6 Eylül 1922'de tarihe altın harflerle yazılmıştır. Sökemizin yiğidi Sökeli Cafer Efe, Aydınımızın vatan kahramanları Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Gökçen Efe, Germencikli Sarı Efe'yi ve daha nice Kuva-i Milliyecileri rahmet ve minnetle anmak gerekir. Bu duygu ve düşünceler içinde Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm vatan kahramanlarını bir kez daha minnetle anıyor. Düşman İşgalinden Kurtuluşumuzun 99. Yıldönümünü kutluyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan törende Söke Halk Eğitim Müdürlüğü ve Söke Belediyesi Halk oyunları ekipleri tarafından üsküp ve Zeybek oyunları gösterisi oldu.