GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ağustos 2021 18:30

SÖKE'DE İLK BEYAZ ALTIN HASADI YAPILDI

SÖKE'DE İLK BEYAZ ALTIN HASADI YAPILDI
Söke'deki sezonun ilk pamuk hasadı, Gölbent Mahallesi'nde bulunan çiftçi Mutlu Ak'ın 2 dönümlük arazisinde yapıldı.

Söke'nin beyaz altını olan pamuk da ilk hasad yapıldı. Gölbent mahallesinden Mutlu Ak'ın tarlasında yetiştirdiği pamuk toplanarak Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tanyeri ve oda yöneticilerinin de hazır bulunduğu bir tören ile çırçır işletmesine teslim edildi. Kantara çıkarılan pamuk 60 kilogram gelirken sezonun ilk pamuğuna çırçır işletmesinde kilogramı 200 lira sembolik fiyat ile satıldı.  

"HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEYECEĞİZ" 

Pamuğunu Güllübahçe mahallesinde bulunan çırçır işletmesine teslim eden Çiftçi Mutlu Ak, "Pamuk üretiminde geniş bir ovaya sahibiz, pamuk ekmeyi ve yetiştirmeyi seviyoruz. Hiçbir zaman da vazgeçmeyeceğiz. İlk pamuğu yetiştirmek ve Söke'mizin ismini duyurmak bizim için onur ve gurur verici bir durum. 2 dönümlük bir arazide yetiştirdik pamuğumuzu ve hasadımızı yaparak buraya getirdik" dedi. 

"SÖKE'MİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN " 

Çırçır fabrikası işletme sahibi Veysel Saplı, "2021 pamuk sezonu Söke'mize hayırlı uğurlu olsun, kurak bir kıştan sonra korkarak pamuk ekti çiftçilerimiz ancak yinede koordineli çalışmalar sonucunda su sıkıntımızı atlattık. İnşallah bu sezon verimlerimiz de güzel çıkacak tekrardan hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi. 

"SÖKE'DE PAMUK ÇOK ÖNEMLİ" 

Sezonun ilk pamuk hasadını yapan Çiftçi Mutlu Ak'a Teşekkür plaketi veren Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, yaptığı açıklamada, "Üreticimize teşekkür ederim. Söke'mizde pamuk çok önemli bir yere sahip, ilk hasadın başlaması bize gurur ve mutluluk veriyor. Üreticilerimizin 1 yıl boyunca vermiş olduğu emeğinin karşılığını önümüzdeki günlerde görmeye başlayacak. Tüm üreticilerimize 2021 sezonu hayırlı uğurlu olsun, bol bereketli bir sezon olmasını diliyoruz" dedi.