GÜNDEM Haber Girişi : 23 Mart 2021 12:59

SÖKE’DE BOMBA İDDİA 'BÜYÜKŞEHİR’İN HAKKINDAN SAİME GELİR'

SÖKE’DE BOMBA İDDİA  'BÜYÜKŞEHİR’İN HAKKINDAN SAİME GELİR'
CHP Söke'de Saime Cantürk Krizi devam ediyor. Başkan Tuncel'in partililere "Büyükşehir'in hakkından Saime gelir" ifadesini kullandığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ile CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve ilçe teşkilatından oluşan bir heyet, geçtiğimiz günlerde Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’i makamında ziyaret etmişti. Ziyaret esnasında CHP Söke Belediye Meclis Üyesi Saime Cantürk’ün Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi aleyhinde ve Milletvekilliği tercih yöntemi ve Chp Aydın Milletvekili Bülent Tezcan hakkında yapmış olduğu konuşmalar krize sebep olmuştu.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ve CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, Saime Cantürk'ü sert bir dille uyararak Söke Belediyesi’nden ayrılmıştı.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ve CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan basına yapmış olduğu açıklamalarda olayı yalanlamıştı. Ancak olay sırasında makam odasının önünde bulunan basın mensupları yaşananları olduğu gibi sütunlarına taşımışlardı.

TUNCEL "BÜYÜKŞEHİR’İN HAKKINDAN SAİME GELİR"

Yaşanan olay sonrasında partili büyüklerin araya girmesi ile tansiyon düşürülmek istenmiş ancak sonuç alınamadığı öğrenilirken, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ile görüştüğü iddia edilen partililere söylenen söz gündeme bomba gibi düştü. Bu konuşma sonrasında partililer Tuncel'in sözleri karşısında şok olurken, İddiaya göre bir grup partili Tuncel'i arayıp Meclis Üyesi Saime Cantürk ile alakalı tavırlarının partiye zarar verdiğini hal ve hareketlerine çeki düzen vermesi gerektiğini belirtiyorlar. Başkan Tuncel ise partililere "Biliyorum ancak Büyükşehir’in hakkından ancak o gelir. Bırakın konuşsun bizim bu saatten sonra olacağımız yok zaten” dediği iddia edildi.