GÜNDEM Haber Girişi : 02 Nisan 2021 12:30

SÖKE'DE 1 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

SÖKE'DE 1 MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI
Söke Serçin mahallesi’nde hızla artan vakalar nedeniyle köye giriş çıkışlar Jandarma kontrolü altında yapılıyor.

Söke'ya bağlı Serçin mahallesinde hızla artan vakalar nedeniyle kahvehanelerin kapatıldığı ve köye girişi çıkışların jandarma kontrolünde gerçekleştiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Serçin Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen vefat olayının ardından cenaze sahiplerinin bir çoğunun Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıktığı öğrenildi. Mahallede yapılan filyasyon çalışmalarında vaka sayılarının hızla arttığı, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla da Covid-19 salgının yayılmasını engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla, mahalleye giriş ve çıkışlar kontrollü bir biçimde yapılmaya başlandı.

UMUMA AÇIK YERLER 10 GÜN KAPATILDI

Konu hakkında Serçin mahalle Muhtarı Mustafa Çay "Mahallemizde bugün itibariyle kahvehaneler ve lokantalar 10 süre ile kapatıldı. Şu an için bizlerde evimizde gelişmeleri izliyoruz. Henüz mahallemizin karantinaya alındığı yönünde bir işlem yapılmadığını biliyorum. Jandarma giriş ve çıkışları henüz kapatmadı. Ancak kontrollü bir şekilde mahallemize giriş ve çıkışların yapıldığını öğrendik. Hemşehrilerimin bu konuda duyarlı olmasını ve daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade etmek istiyorum. Lütfen bu süreçte evlerinde kalsınlar" dedi.