GÜNDEM Haber Girişi : 24 Mart 2021 12:24

SÖKE BELEDİYESİ'NDE KRİTİK TOPLANTI İDDİASI

SÖKE BELEDİYESİ'NDE KRİTİK TOPLANTI İDDİASI
Söke Belediyesi'nde kritik bir toplantı yapıldığı iddaa edildi.

Levent Özyurt isimli sahte Facebook profili üzerinden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın İl Disiplin Kurulu Üyesi Arife Çevik, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Dönemin Söke CHP Kadın Kolları Başkanı Müjgan Dalgıç, gazeteci Durmuş Tuna ve Numan Ölmez hakkında iftiralar atıp kumpas kuran kişinin Adalet Çopur isimli şahıs olduğu belirlenmiş hakkında dava açılmasına karar verilmişti.

"Levent Özyurt" adlı sahte sitenin kullanıcısı olan Adalet Çopur mahkeme süreci başlamadan önce şikayetçilerden davadan vazgeçmelerini istediği ancak red cevabı aldığı iddia edilmişti. İddiaya göre Kumpasçı Adalet Çopur ifadesinde vatsap grubu kurulduğunu tüm fotoğrafların whatsapp havuzunda toplandığı daha sonra çeşitli sitelerde kullanıldığını söylediği konuşulmuştu.

Daha sonra özel görüşmelerde iddiaya göre Vatsap grubunda Söke Belediye Başkan Danışmanları Melda Keskin, Muharrem Gören, Söke Belediye Personeli İsa Kır, Pelin Güler ve Deniz Aydın'ı hatırladığını belirtmişti. Çopur’dan Şikayetçilerin özellikle Adalet Çopur dışında wattsap grubunda kimlerin olduğunun ortaya çıkmasını istedikleri öğrenildi.

SÖKE BELEDİYESİNDE KRİTİK ZİRVE

Levent Özyurt isimli sahte Facebook profilinden kendilerine hakaret edilen kişiler Adalet Çopur’dan şikayetçi olmak için Adliyenin yolunu tutarken Çopur’un soluğu belediyede aldığı iddia edildi. Avukatı ile birlikte Söke Belediyesinde Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli, Belediye Başkan Danışmanları Melda Keskin ve Muharrem Gören ile toplantı yaptığı bundan sonraki süreçte nasıl hareket edeceklerini konuştuğu öğrenildi. Çopur yakın çevresine yapmış olduğu konuşmalarda yalnız bırakıldığından dolayı üzgün olduğunu ifade ettiği de bir diğer iddia oldu.  

SÖKELİLER TEPKİLİ”TOPLUMDAN UZAK DURSUNLAR”

CHP’li siyasetçilere ve gazetecilere karşı sahte hesaplar açarak hakaret ve iftira dolu yayınlar yapan kişiler hakkında Sökeliler tepkilerini dile getirdiler. Vatandaşlar “Levent Özyurt, Ayşe Keçeci, Ziynet Doğru isimli facebook profillerinden bir çok isme iftira atıldı. Gazetecilerin eşlerine çocuklarına akıl almaz iftiralar attılar. CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve CHP Kurumsal kişiliğine saldırı yaptılar hepsini gördük duyduk takip ettik. Bunların şüphelisinin Adalet Çopur olması çok yazık. İsmi geçen şahısların Söke Belediyesi ile anılması çok kötü durumlar. Kısa süre içinde herkes hak ettiği cezayı alır inşallah insanların eşine çocuğuna namusuna laf söylemek nedir o zaman öğrenirler” ifadelerini kullandılar.