GÜNDEM Haber Girişi : 09 Kasım 2021 13:49

ÖZEREN AİLESİ BİTKİN HALDE BULDUKLARI SİNCAP YAVRUSUNU YETKİLİLERE TESLİM EDİLDİ

ÖZEREN AİLESİ BİTKİN HALDE BULDUKLARI SİNCAP YAVRUSUNU YETKİLİLERE TESLİM EDİLDİ
Aydın’ın Germencik İlçesinde yaşayan Özeren ailesi ormanlık alanda bitkin halde buldukları sincap yavrusunu evde tedavi ederek yetkililere teslim ettiler.

Aydın'ın Germencik ilçesinde Hüseyin Özeren isimli bir vatandaş tarafından ormanlık alanda bitkin halde bulunan ve Tarçın ismini koydukları Sincap yavrusu Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Özeren ailesi kurdukları 20 Günlük güzel Dostluğun ardından sincap yavrusunu yetkililere teslim ederken duygusal anlar yaşadılar. Bağ Bahçelerde İncir ve zeytin ağaçlarını budayan Hüseyin Özeren çalıştığı esnada ormanlık bölgede yerde gördüğü ve ayağının yaralı olduğunu fark ettiği sincap yavrusunu tedavi etmek için evine getirdi. Eşi Meryem ve Kızı Merve ile birlikte 20 gün boyunca tedavisini yaptıkları ve biberonla besledikleri sincap yavrusunun iyileşmesi sonrasında yetkililere teslim etiler.

GEÇEN YIL KERKENEZ YAVRUSU BULUP TESLİM ETMİŞTİ

Hüseyin Özeren geçtiğimiz yıl yine kendi bahçesinde bitkin halde bulduğu Kerkenez yavrusunu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim etmişti. Aydın Doğa Koruma ve Milli parklar Şube Müdürlüğünden gelen görevli Cenk Cerit’e sincap yavrusunu teslim eden Hüseyin Özeren “Bahçede incir budama işini yapıyordum. Ayağının yaralı olduğunu farkettim ve onu eve getirdim. 20 gündür yanımızda ve şimdi baya iyi durumda. Şu anda Sağlıklı bir şekilde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim ediyorum. Onun hak ettiği yer doğa. Ben eşim Meryem ve kızım Merve 20 gün onunla ilgilendik. İyileştiğini görmek bizleri mutlu ediyor ama ayrılmak zor olacak. Çünkü bizler ona o da bize çok alıştı. Yanımızdan ayrılmıyor.

Aydın Doğa Koruma ve Milli parklar Şube Müdürlüğünden gelen görevli Cenk Cerit ise Sincap yavrusu Tarçın’ı teslim alırken “Doğasever Hüseyin bey daha evvel Kerkenez yavrusu bularak teslim etmişti. Onun tedavisini yapıp Doğaya saldık. Şimdi de bitkin halde tedaviye muhtaç bulduğu Sincap yavrusunu belli bir süre bakarak bizlere teslim ediyor. Bundan sonra görevi biz ondan devir alıyoruz. Tedavisi yapılacak Doğaya alışmasına uygun olup, olmadığı bakılacak sonrasında gerçekleşecek Rehabilitasyon sonucunda Doğal yaşam ortamına bırakılacak. Tüm Doğaseverlere Hayvan severlere çağrımız Doğada düşkün, bitkin, tedaviye muhtaç yaralı halde gördüğünüz yabani hayvanları bize bildirmeleri. Bu konuda duyarlılığı için Sayın Hüseyin Özeren’e kendim ve kurumum adına teşekkür ediyorum” dedi.

Hüseyin Özeren ’in kızı Merve Özeren ise Sincap yavrusuna Tarçın ismini verdik. 20 günden beri bakıyoruz. Onu çok seviyorum. Gideceği için bayağı üzüleceğim. Geldiği zamanlarda sadece Sadece Süt içiyordu. Sonra Elma, Nar, Karpuz Sulu şeyler ve diğer meyvelerden yemeye başladı. Şimdi gideceği için çok üzgünüm” dedi.