GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ekim 2021 16:34

ÖZER'DEN BERTAN BALÇIK'A BÜYÜK TEPKİ

ÖZER'DEN BERTAN BALÇIK'A BÜYÜK TEPKİ
Söke S.S. 131 No’lu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer, UPK Başkanı Bertan Balçık'ın TARİŞ hakkındaolumsuz konuşmalarda bulunduğunu iddia etti.

Söke S.S. 131 No'lu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi İsmail Özer TARİŞ hakkında son zamanlarda olumsuz yorumlarda bulunduğunu iddia ettiği UPK (Ulusal Pamuk Konseyi) Başkanı Bertan Balçık'a sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile ateş püskürdü. Açıklamasına "Pamuk alım sezonunun başlamasıyla birlikte uyguladığımız fiyat politikası, ortak ve üreticilerimiz nezdinde takdirle karşılık bulurken, aynı zamanda piyasayı dengelememizden ve ciddi rağbet görmemizden rahatsızlık duyan Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Sn. Bertan Balçık’ın, bazı işgüzar girişimlerine hız kazandırması üzerine açıklama yapma gereğimiz doğmuştur" sözleri ile başlayan Özer "72 yıldır Söke’de ortak ve üreticilerimizin sigortası olan kooperatifimize karşı gerek açık açık, gerekse kapalı kapılar ardında suiistimal ettiği makamı kullanarak bir süredir düşmanca tutum, eylem ve söylemlerde bulunmaya devam eden Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Sn. Balçık’ı tekraren uyarıyoruz.

"REKABET ETİĞİNE AYKIRI DAVRANIYOR"

Açıkçası Sn. Balçık’ın, Söke’deki çırçır işletmesi adına kooperatif ortaklarımızı tek tek arayarak ve yerinde tarlalarına kadar gidip, “TARİŞ’e pamuk gidiyor, bize pamuk gelmiyor. TARİŞ’te pamuk 30 lira, biz de 27 lira ama ben +3 randıman vereceğim” şeklinde türlü söylemlerde bulunması, hatta rekabet etiğine aykırı bir söylem ve akıl tutulması içerisinde, “TARİŞ ne veriyorsa aynısını vereceğim” tarzında yaklaşımlar sergileyerek alım politikamızla ilgili yalan, yanlış, kafa karıştırıcı, bilgi kirliliğine sebep olan bir tavır içerisine girmesini kabul etmemiz mümkün değildir!

"BAŞKANLIK SIFATINI KULLANARAK ŞİKAYETLERİNE DEVAM EDİYOR"

Buğday alımı yaptığımız geçtiğimiz süreçte de UPK’daki başkanlık sıfatını kullanarak türlü yazılı ve sözlü şikayetlerle kurumumuzun çalışmalarını sekteye uğratma çabası içerisine giren Sn. Balçık’ın, alım politikamızı Türkiye ve Dünya borsalarına göre belirlediğimiz ortadayken, açıkladığımız fiyatlarla ilgili doğrudan ortaklarımızı manipüle etme amaçlı çabalarını şiddetle kınıyoruz.

"BU EYLEMLERİ TEMSİL ETTİĞİ MAKAMA YAKIŞMIYOR"

Yaklaşık 1 yıldan bu yana ortak ve üreticilerimizin gözbebeği kooperatifimize karşı koyu bir hasım kesilen UPK Başkanı Sn. Balçık’ın, temsil ettiği makama yakışmayan tüm bu eylem ve söylemlerini kamuoyunun takdirine bırakıyor ve şahsına destek verenleri de ihtar ediyoruz. Kooperatifimizin, Sn. Balçık yönetim kurulu başkanlığı sıfatını işgal ettiği sürece UPK’ye karşı bakış açısı artık ne yazık ki negatif düzeyde kalacaktır.

"ÜRETİCİYİ KORUMAKTAN UZAK BİR İRADE"

Ulusal Pamuk Konseyi'ne adil olmayan, üreticiyi korumaktan ve desteklemekten uzak bir iradeyle yön vererek şahsi çıkarlarına alet eden Sn. Balçık ile bu noktadan sonra sürdürülebilir hiçbir diyalog kanalımızın kalmadığını da muhataplarımıza önemle duyuruyoruz.

Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi olarak ilkemiz olan "Birlikten kuvvet doğar" anlayışıyla yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz.