GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ocak 2022 14:09

" MICROCREDITTOKEN" 14 OCAK’TA ÖN SATIŞA ÇIKIYOR

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) yeni bir döneme başlıyor.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Dr. Muhammed Yunus’un 2003 yılında başlatmış olduğu yoksullara yönelik mikrokredi finansman modelinde yeni dönem başlıyor. TİSVA Kurucusu Prof. Dr. Aziz Akgül: “MicroCreditToken (MCT) ile hedefimiz Marsa gitmek değil, yoksulluğun olmadığı bir dünyaya ulaşmak!” ifadelerini kullandı. Akgül “MicroCreditTokenın nihai amacı, Hepitalist bir dünyada finansal kaynaklara erişimi arttırarak yoksulluğu azaltmak ve dünyada mikro girişimciye yönelik mikrokredi projelerinde kullanılan tek token olmaktır.”
Yoksullara yönelik finansman sağlamak maksadıyla, MicroCreditTokenın 14 Ocak’ta ön satışa çıkaracağını duyuran Akgül “Bugüne kadar 64 ilde 93 şubeyle 200 binden fazla yoksul kadına, 1 milyar 250 milyon liradan fazla mikrokrediyi teminat ve kefalet olmadan verdiklerini” söyledi.

Toplam 2 milyar adet MicroCreditTokendan, 2022 yılında 300 milyon adet arz edileceği, talepte bulunmak isteyenlerin ön satıştan faydalanmak için www.microcredittoken.com platformunu 14 Ocak 2022 tarihinde ziyaret ederek satış öncesi kayıt yaptırılabilecekleri belirtildi.