GÜNDEM Haber Girişi : 06 Şubat 2021 16:43

MHP’NİN VERDİĞİ ÖNERGEYİ KENDİSİ VERMİŞ GİBİ AÇIKLAMA YAPTI AKALIN’DAN AÇIKLAMA GECİKMEDİ

MHP’NİN VERDİĞİ ÖNERGEYİ KENDİSİ VERMİŞ GİBİ AÇIKLAMA YAPTI AKALIN’DAN AÇIKLAMA GECİKMEDİ
Söke Millet İttifakının İYİ Partili ilçe başkanı Çağlar Çelikez’in Maraton TV’de gerçekleştirdiği açıklamalara Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ömer Akalın yine aynı programa telefon ile bağlanarak ders niteliğinde bir açıklama yaptı. 

Söke Belediye meclisinde gerçekleşecek olan 12,5 milyon liralık borçlanma konusunda açıklamalar yapan Çağlar Çelikez deyim yerindeyse baltayı taşa vurdu. Program yapımcısı Erol Özhavutçu’nın kendisine yönelttiği “Belediye dükkanlarının kiralarına zam yapılması konusunda Millet İttifakı olarak imza atıyorsunuz. Bu konuda bir şeyler yapmanız gerekmiyor mu? Esnaf zaten zor durumda” sorusunun ardından Çelikez “Belediye Dükkanları konusunda geçen meclis toplantısında gündeme aldık ve kiraların 6 ay alınmaması hususunu gündeme aldırttık. Yarın ki meclis toplantısında da Katı Atık ücretlerinin 6 ay alınmaması konusunu gündeme aldırtmak için çalışma yapıyoruz” dedi.

Çelikez’in telefonu kapatmasının hemen sonrasında MHP Söke İlçe Başkanı Ömer Akalın canlı yayına bağlanarak Çelikez’e ders niteliğinde bir açıklama yaptı. Akalın “Geçtiğimiz Meclis Toplantısında Cumhur İttifakı tarafından verilen Belediyeye ait dükkanlardan 3 ay kira alınmasın ve Katı Atık ücretlerinin alınmaması konusunda önergeyi Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri olarak biz verdik. İYİ Parti İlçe Başkanı bu konuda kamuoyunu aldatıyor. Biz geçen ay bu önergeyi verdiğimizde bizi destekleselerdi. Evet esnafın ihtiyacı var diye kira ve işgaliyeleri almayalım deselerdi. Şimdi çıkmış ‘Yarın mecliste bu konuda önerge vereceğiz’ diyor. Ayrıca kiraların 6 ay alınmaması konusunda da yanlış bilgi veriyor. Böyle bir kararın alındığı meclis toplantısını ben bilmiyorum. Acaba bu arkadaşlar başka mecliste toplanıp böyle bir karar mı aldı. Sayın Çelikez İl Başkanı ile tartışıp İlçe’de meydana gelen durumları takip etmiyor sanırım. Biz geçtiğimiz meclis toplantısında zaten Belediyenin kendi dükkanlarından kira almamasını ve 3 ay süre ile katı atık toplama ücretini tahsil etmemesinin önergesini sunduk. Sayın Belediye Başkanı bu konuyu ‘Belediye gelirleri düşecek’ diyerek kabul etmedi. İlçedeki gündemden bihaber olan sayın Çelikez’in daha aktif olarak görmek istiyoruz. Meclis gündemlerini lütfen iyi takip etsin.