GÜNDEM Haber Girişi : 28 Ağustos 2021 11:19

LİSANSLI DEPOCULUĞA GEKA'DAN DESTEK

LİSANSLI DEPOCULUĞA GEKA'DAN DESTEK
Güney Ege Kalkınma Ajansı GEKA güdümlü proje desteği kapsamında ilçemizdeki Pamuk üreticilerine yönelik Lisanslı Depo Projesi hayata geçirilecek olması Söke’de menuniyetle karşılandı.

Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depo A.Ş ve Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Sağel, yaptığı açıklamada; “Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depo A.Ş. projesinin tamamlanması adına maddi destek için elimizden gelen gayreti gösterdik ve Güney Ege Kalkınma Ajansı GEKA güdümlü proje desteği kapsamında Pamuk ve Zeytinyağına yönelik iki ayrı Lisanslı Depo Projesi onay aldı. Uzun zamandır üzerinde büyük özveriyle çalıştığımız Pamuk Lisanslı Depo Tesisi yapılacak.” dedi.

“2021 Çalışma Programına Eklendi”

Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depo A.Ş.’ye maddi destek sağlamak amacıyla gerçekleşen toplantıların büyük katkısı olduğunu belirten Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depo A.Ş ve Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Sağel, “Aydın Valisi Sayın Hüseyin Aksoy Başkanlığında gerçekleştirilen Güney Ege Kalkınma Ajansı 139. Yönetim Kurulu Toplantısında onaylanan projeler Ajans çalışma programına eklenmek üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderilmiş, Bakanlık tarafından Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depo projemize ait bilgi formları 2021 Çalışma Programına eklenmesi uygun görülmüştür.” dedi.

“Lisanslı Depoculuk” İçin Beklenen Desteğe Kavuştuk”

Söke Ticaret Borsası olarak maddi destek için elimizden gelen gayreti gösterdiklerini ve beklenen GEKA toplantısı sonrasında Aydın Valisi Sayın Hüseyin Aksoy tarafından duyurulmasının ilçemizde sevinçle karşılandığını belirten Sağel, 40 Milyon liraya mal olacak Büyük Menderes Tarım Ürünleri Lisanslı Depomuzun yüzde ellisini Söke Ticaret Borsası olarak biz karşılayacağız… Yaklaşık 15 milyon lirasını GEKA karşılayacak. Geriye kalan meblağın yüzde ellisini Söke Ticaret Borsası olarak yine biz karşılayacağız ve yüzde yirmi beşerlik bölümlerini de Aydın Ticaret Borsası ile İzmir Ticaret Borsası karşılayacaklar. Bakanlık tarafından projelerin 2021 Çalışma Programına eklenmesi bizler için çok sevindirici bir haber oldu.” dedi.

“Çabalarımızın Sonucunda Bir Çok Başarılara İmza Attık…”

Söke Argavlı Mahallesi’nde 73.858 metrekarelik arazide tarım sektöründe faaliyet gösteren pamuk üreticilerinin ve işletmelerinin ürünlerini muhafaza edebilecekleri modern altyapıya sahip işlevsel bir lisanslı depo kurulumu ile Söke ve çevresinin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağına inandıkları Lisanslı Depoculuk çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Sağel; “Düzenlediğimiz toplantılarla büyük hedef ve çabalarımızın sonucu bir çok başarılara imza attığımız, projemizin tanıtımı ve sunumu yapılarak devlet desteklerinden yararlanılmasının sağlanması adına istişarelerde bulunduk. Borsamızın öncülüğünde ilçemizdeki sivil toplum kuruşlarının temsilcileriyle pamuk lisanslı depo kurulması ve depoculuk faaliyetlerinin sürdürülmesi amacıyla, Sökeli üretici kuruluşları olarak, Milletvekili Sayın Metin Yavuz’un da büyük desteğiyle Bakan Varank’tan bu hususta desteklerini talep ettik ve sonuç olarak bugünlere geldik.” diye konuştu.

“Bu Destekle Lisanslı Depo Projesi Hayata Geçiriliyor”

Bölgenin ve özelde de Söke çevresinin en önemli geçim kaynaklarından biri olan Pamuk ürününün depolanma ve pazarlama koşulları nedeniyle bölge halkı ürünlerini katma değerli hale dönüştürememekte olduğunu, bu deponun kurulumu ile bölge halkının en önemli sorunu olan depolama ve saklama problemlerini çözmüş olacaklarını belirten Başkan Sağel; “Söke’nin başkanlığında ve Söke’ye yapılacak olan bu büyük yatırımı en kısa zamanda Sökemize kazandıracağımız için mutluluk duyuyoruz. Heyecanımız ilk günkü gibi… Emin ve hızlı adımlarla ilerleyen bu projemiz şimdiden Sökemize ve bölgemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İlerleyen zamanlarda daha da güzel işler yapacağız inşallah…” şeklinde konuştu.