GÜNDEM Haber Girişi : 16 Ocak 2023 16:57

KOZALI GÜVEN TAZELEDİ

KOZALI GÜVEN TAZELEDİ
S.S. Bıyıklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nde 22 yıldır başkanlık yapan Salih Kozalı, yeniden göreve seçildi.

Koçarlı’ya bağlı Bıyıklı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, olağan genel kurula gitti. Bıyıklı Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, Aydın-Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Karaşahin, Halkbank Koçarlı Şube Müdürü Taner Şen, kooperatif ve meslek odalarının başkan ve temsilcileri katıldı. Ortakların da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, divan başkanlığını Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Karaşahin yaptı.

96 MİLYON LİRALIK KREDİ

Toplantıda konuşan Bıyıklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salih Kozalı, kooperatifin birinci dereceye yükseldiğini belirterek, "Kullandırdığımız kredi tutarı 96 milyon liradır. Kredi takip oranımız yüzde sıfırdır. Kooperatif takibinde ve icra takibinde hiç ortağımız yoktur. Üye sayımız 600'e ulaşmış olup, kredi kullandırma noktasında gerekli kolaylık sağlanmış, yasal prosedür uygulanmıştır. Geçirmiş olduğumuz teftiş ve denetleme sonucu gelen müfettişler, kooperatifimizden olumlu izlenimlerle ayrılıp, yapılan iş ve işlemlerin mevzuata göre yapıldığı tespit edilmiştir. Ayrıca kooperatifimizin bütçe noktasında tasarrufa gidilmiş, gereksiz harcamalar olmayıp sadece prosedür gereği kanuni ödemeler yapılmıştır. Bu olumlu tablo da gelir-gider cetveline yansımıştır" dedi. Başkan Kozalı, esnafın yanında olduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkanı Abdülkadir Akgül'e, Koçarlı Belediye Başkanı Kaplan'a, AYESOB Başkanı Künkcü ve Banka Müdürü Şen'e teşekkür etti.

TEBRİK ETTİ

Belediye Başkanı Kaplan da, hükümetin esnafa çok ciddi destek verdiğini söyledi. Başkan Kozalı ve yönetimini, başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Kaplan, kooperatifin Bıyıklı’ya yakışır şekilde ortaklarına hizmet verdiğini dile getirdi.

OY BİRLİĞİ İLE SEÇİLDİ

Denetim ve yönetim kurulu faaliyetlerinin kabul edilmesinin ardından toplantıda, Kozalı başkanlığındaki tek liste ile seçime gidildi. 2001 yılından beri başkanlık görevini yürüten ve 'Efsane Başkan' lakabı ile bilinen Kozalı, seçimde kullanılan oyların tamamını alarak, güven tazeledi. 4 yıl daha görev yapmaya hak kazanan Kozalı başkanlığındaki Yönetim Kurulu Yılmaz Meze, Mehmet Dirik, Özer Sarıçoban ve Mehmet Çatal'dan oluştu.

ŞEHİTLERE VEFA

Öte yandan şehitler ile vefat eden esnaflar için Mevlid-i Şerif okutulup, aşure hayrı yapıldı.