GÜNDEM Haber Girişi : 15 Haziran 2021 13:29

KOÇARLI’DA 20 MAHALLEYE 500 KINALI KEKLİK DOĞAYA BIRAKILDI

KOÇARLI’DA 20 MAHALLEYE 500 KINALI KEKLİK DOĞAYA BIRAKILDI
Aydın’ın Koçarlı İlçesine bağlı 20 kırsal mahallede, Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından 500 adet kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Aydın’ın Koçarlı ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Koçarlı Belediyesi işbirliği ile 20 kırsal mahallede 500 kınalı keklik salımı düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Aydın Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürü Ali Egemen İşcan, Aydın Orman İşletme Müdürü Mustafa Koruk, Aydın Meteoroloji İl Müdürü Musa Deveci, Belediye Meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Ali egemen İşcan “Tarım ve Orman Bakanlığımız Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2021 yılı doğaya salım programı kapsamında İlimiz Koçarlı ilçesine 500 adet Kınalı keklik tahsis edildi. Biz bu kekliklerimizi Koçarlı’mızda 20 mahallesinde salımını gerçekleştirdik. Şu an arazide arkadaşlarımız keklik salımına başladılar. Koçarlı Adnan Menderes Kent Ormanımızda şu an 100 civarında kekliğimizin salımını gerçekleştirdik. Geçen sene Çine ve Karacasu’da toplamda 1500 adet kekliğin doğaya salımını gerçekleştirdik. Her yıl Bakanlığımızın belirlediği kotalar çerçevesinde salımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Aydın’da 500 adet kınalı keklik tahsisi yapıldı. Bundan sonra da devam edecek” dedi.

 

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan ise “Bizim bölgemiz olması çok önemli değil. Adnan Menderes Kent Ormanındayız. İki bin yüz dekar içerisinde 700 rakımda bulunan göleti, çam ormanları, yamaç paraşüt alanı olan insanların hoşça vakit geçirebileceği bir alan burası. Özellikle avcıların giremediği, yaban hayatının çok rahat ettiği, rahatsız edilmediği her türlü canlının yaşadığı, bölgede barınabildiği bir alan burası. Bu alanda kekliklerin salınmış olması daha da önemli. Bölgede iyi bir ortam var. Su meselesi, güvenlik meselesi, hayvanların barınma meselesi, keklik için önemli olan kayaların olması, çalılık ve beslenme ile her türlü ihtiyaçlarını giderebileceği bir yer. Ve tabii ki insanlar tarafından rahatsız edilmemesi önemli. Buraya gelen insanlar avlanmak için değil, çoluk çocuğu ile piknik yapmak için gelen insanlardır. kekliklerimiz 4 yumurta veriyor. 3-4 yavru çıkarsa birkaç yıl içerisinde hızlı bir üreme yaparlar. Bölgemizde güzel bir görüntü oluşur. Adnan Menderes Kent Ormanına bu kekliklerin salınması oldukça önemli. Ben Tarım Orman Bakanlığımız nezdinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğümüze, Orman Müdürlüğümüze, Yaban Hayatı Şube Müdürlüğümüze burayı tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Avcılarımızdan ricamız kaçak avlanmasınlar. Bu yaban hayatını koruyalım. Biz dünyayı hep birlikte yaşamaya alışmalıyız. Yaban hayatı vazgeçilmez temel unsurlardan biridir” ifadelerini kullandı.