GÜNDEM Haber Girişi : 05 Temmuz 2021 23:11

KARACASU'DA ÇALIŞTAY SONA ERDİ

KARACASU'DA ÇALIŞTAY SONA ERDİ
Karacasu’da bu yıl ilki gerçekleştirilen "1. Uluslararası Kırmızı Eller Karacasu Çömlek ve Sanat Çalıştayı" sona erdi.

Karacasu’da geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan çömlekçilik sanatı ile ilgili olarak bu yıl ilki gerçekleşen Uluslararası festival düzenlendi. Katılım yoğun olduğu "1. Uluslararası Kırmızı Eller Karacasu Çömlek ve Sanat Çalıştayı" sonrasında katılımcılarla birlikte Karacasu gezisi gerçekleşti. Çömlek sanatçılarının hünerlerini sergilediği çalıştay ilçe gezisi ile sona erdi.

Çalıştayda açıklamalarda bulunan Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, çömlekçiliğin Karacasu için önemli bir değer olduğunun altını çizdi. Festivali yüz akı ile bitirdiklerini vurgulayan İnal, “Bundan sonra da geleneksel olarak sürmesi için elimizden geleni ardımıza koymadan çalışmaya devam edeceğiz. İlçemizin ve değerlerinin tanıtımı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Başka Karacasu olmadığı gibi sadece güzel ilçemizde her yüz gülsün diye çalışmaktan geri durmayacağız” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN SANATÇILARI AĞIRLADIK”

Çalıştayın verimli geçtiğini söyleyen İnal, “Burada Türkiye’nin dört bir yanından sanat dallarının her birinden sanatçılarımızı ağırladık. UNESCO Dünya Kültür Mirasımız Afrodisias Antik Kenti müzesinde sergilenen yakın çevreye ait seramik kalıntıları, eski çağlardan beri çömlek üretimi yapıldığını kanıtlar niteliktedir. Bu kalıntılar yörede yaşamış olan uygarlıkların birbirinden farklı kültürel kimliklerini taşımakla beraber günümüzde devam etmekte olan Karacasu çömlekçiliği geleneğinin oluşumuna zemin hazırlayıp zengin bir birikim ve kaynak oluşturmuşlardır” diye konuştu. Çalıştayların dünyaya açılan kapı olduğunu söyleyen Karacasu Memnune İnci MYO Müdürü Dr. Umut Tolga Gümüş, “Karacasu’da başlatılan bu çalıştay; umuyorum ki kendini yıllar geçtikçe aşacak ülke genelinde ve hatta yurtdışı organizasyonlarda adını çokça duyuracak bir etkinliği dönüşecektir” dedi.

Karacasu’nun sanat açısından zengin bir ilçe olduğunu belirten Gümüş, “Karacasu çömleğininin coğrafi işareti vardır. Bizim çömleğimizi farklı kılan ve zenginliğimiz de bundan gelmektedir. Karacasu da halen 38 çömlek atölyesi bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.