GÜNDEM Haber Girişi : 12 Kasım 2021 15:54

KARAAĞAÇLI MUHTARININ KAÇAK YAPISI YIKILDI

KARAAĞAÇLI MUHTARININ KAÇAK YAPISI YIKILDI
Germencik Karaağaçlı Mahallesinde belediyeye ait arsa üzerine kaçak ahır inşaatı yapan muhtarın kaçak yapısı belediye ekiplerince yıkıldı.

Edinilen bilgiye göre belediyeye ait arazide kaçak inşaat yapıldığı ihbarı üzerine inceleme yapan Germencik Belediyesi kaçak yapının yıkılması ile ilgili encümen kararı alarak konuyu bölge idare mahkemesine taşımış, mahkeme de yıkım kararının uygulanması konusunda hüküm vermişti. Mahkemenin kararına itiraz eden Tay verilen yıkım kararının yürütmesinin durdurulması için başvurmuş ancak talebi idare mahkemesince reddedilmişti. Yasal süreç sonunda dün sabah saatlerinde başlayan çalışma ile belediyeye bağlı ekipler kolluk kuvvetleri nezaretinde yıkım kararını uyguladı.

MAHKEME KARARI GÖSTERİLMESİNE RAĞMEN YIKIMA GÜÇLÜK ÇIKARAN MUHTAR TAY’I JANDARMA İKNA ETTİ

Yıkım kararını uygulamak için sabah saatlerinde söz konusu adreste olan ekipleri karşılayan Emin Tay’ın yıkımı durdurmak için direndiği, mahkeme kararı olmadan yıkım olamayacağını ifade ederek kısa süreli gerginliğe yol açtığı öğrenildi. İdare Mahkemesinin kararına rağmen mahkeme kararı sorması ve yıkıma direnmesi şaşkınlık yarattı. Hukuku herkesten iyi biliyorum diyerek konuyu yüksek mahkemeye taşındığını ifade eden Tay’ın alt mahkeme kararının üst mahkemenin vereceği kararı bağlamayacağı konusunda kendisine verilen cevaba sessiz kaldı. Kolluk kuvvetleri yıkımın uygulanmaması için zorluk çıkaran Emin Tay’ı yıkımın yasal prosedürlere uygun olduğunu söyleyerek zorluk çıkarmaması uyarısında bulunarak güçlükle ikna ettiği öğrenildi. Germencik Belediyesi ekipleri kaçak yapıyı yıkarak yapı üstünde bulunan çatıyı özenle sökerek Muhtar Tay’a teslim etmesi dikkatlerden kaçmadı.

MUHTAR TAY’IN YASAL SÜREÇ DEVAM EDERKEN MEDYADA YER ALAN ADA PARSEL OYUNU TEPKİ TOPLAMIŞTI

Kaçak yapı ile ilgili bazı basın yayın organlarına açıklama yapan tapu, yapı kayıt belgesi ve dask gibi evrakları göstererek arsanın şahsına ait olduğunu ifade eden Muhtar Emin Tay’ın mühürlenen mevki ile kamuoyuna sunduğu evraklardaki mevkinin ada parselinin farklı olması kamuoyunun dikkatinden kaçmamış ve tepki toplamıştı. Muhtar Tay’ın yanıltıcı bilgi ve belgeleri sunduğu açıklamalarındaki “Bu sunduğum belgelerde zerrece bir yanlışlık varsa bunun bedelini de ben öderim. Muhtarlık makamındaki görevimi şahsi menfaat için asla ve asla kullanmadım kullanmam, kullanacak kadar da haysiyetsiz bir insan değilim” sözleri üzerine ne yapacağı merak konusu dedi.