MAGAZİN Haber Girişi : 10 Ağustos 2022 13:05

İŞTE SUNA YILDIZOĞLU'NUN KIZI...

İŞTE SUNA YILDIZOĞLU'NUN KIZI...
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Suna Yıldızoğlu'nun kızının kim olduğunu biliyor muydunuz?

Türk Sineması'nda Tarzan Rıfkı, Gol Kralı, Seven Unutmaz'ın aralarında olduğu birçok filmde rol alan Suna Yıldızoğlu, son olarak Show TV yapımı Çukur dizisinde Olga karakteri ile karşımıza çıktı. 

Asıl adı Sonja Eady olan Suna Yıldızoğlu, 26 Şubat 1955 tarihinde İngiltere'de dünyaya geldi. Yıldızoğlu, Türk sinema ve dizi sektöründe birçok yapımda yer aldı. Birleşik Krallık vatandaşı olan oyuncu 1974 yılında Türkiye'ye yerleşti.

Kayhan Yıldızoğlu ile evliliğinden sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve ismini Suna Yıldızoğlu olarak değiştirmiştir. Türk sinemasında çok sayıda filmde rol alan Yıldızoğlu, aynı zamanda modellik ve şarkıcılık yaptı. Suna Yıldızoğlu, Kayhan Yıldızoğlu ile evliliğini sonlandırdıktan sonra İngiliz Dudley Allen ile dünya evine girdi. Bu evliliğinden Yasemin Kay Allen ve Dyon Kaan Allen adlarında iki çocuğu dünyaya geldi. 

Annesi gibi oyuncu olan Yasemin Kay Allen adından sıkça söz ettiriyor. Yasemin Kay Allen, 2008 yılında L'Oréal'in yeni yüz yarışmasında finalist oldu ve aynı 'Elif' dizisinde annesiyle birlikte başrolde yer alarak ekranlarda yer alma fırsatı yakaladı. Son olarak "Menajerimi Ara" dizisinde konuk oyuncu olan Allen sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla da geniş çevrelere hitap ediyor.