YAŞAM Haber Girişi : 26 Temmuz 2022 15:50

İSMAİL ÖZER "İPUD HAYAL TACİRLİĞİ YAPIYOR" 

İSMAİL ÖZER

Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer kurumun sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Özer açıklamasında İPUD'un Hayal Tacirliği yaptığını iddia etti. 

Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer Kurumun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde
"2013 yılında sözde sürdürülebilir pamuk üretiminin yaygınlaşması hedefi doğrultusunda kurulan İyi Pamuk Uygulamaları Derneği (İPUD) ile ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapma gereğimiz doğmuştur. 

Öncelikle şunun bilinmesini isteriz ki; İPUD hayal tacirliği yapmaktadır. İPUD’un Aydın’da ve ülkemizde sürdürülebilir pamuk tarımı için bugüne kadar elle tutulur ve gözle görülür şekilde ayağı yere basan hiçbir proje ve katkısı da söz konusu değildir. 

Süreç dahilinde geriye dönük bakıldığında; Biz İPUD ile geliştirdiğimiz paydaş çalışmalar nedeniyle kooperatif olarak kendi kasamızdan üreticimize ek destekleme de sağladık ancak bu dernekten söz vermelerine karşın tırtıllı kuruş destek görmedik
Biz Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi olarak, pamuk tarımının sürdürülebilirliği adına daima kayda değer çalışmalar içerisindeyken, İPUD’un ‘İyi Pamuk’ ve ‘Better Cotton’ desteği adı altında uzun yıllar bizleri oyaladığının kamuoyunca da bilinmesini istiyoruz. 
Bu oluşumun arkasında Aydın’da hangi balçığa bulaşan isimler var, biz iyi biliyoruz.

Çiftçinin bin bir zahmetle ürettiği ürüne rant odaklı bakarak adeta üreticilerimizin alın terine çöreklenme peşinde olan tekstil baronlarının güdümü altındaki bu oluşum, aynı zamanda milli bir yaklaşımdan da uzaktır. 

Pamuk tarımı milliyetçisi olarak Aydın’ımızdaki ve ülkemizdeki tüm sektör paydaşlarımızı, oda, borsa ve kooperatiflerimizi önemle uyarıyorum. İPUD pişmanlıktır!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur!"ifadeleri kullanıldı.