GÜNDEM Haber Girişi : 04 Nisan 2022 17:16

İNCİLİOVA BELEDİYESİ'NDE EN DÜŞÜK MAAŞ 5 BİN 250 LİRA

İNCİLİOVA BELEDİYESİ'NDE EN DÜŞÜK MAAŞ 5 BİN 250 LİRA
İncirliova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, en düşük işçi maaşı 5 bin 250 lira olarak belirlendi.

İncirliova Belediyesi önünde belediye şirketinde çalışan 228 personeli ilgilendiren sözleşme için tören düzenlendi. İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Aytekin Kaya, sendika ile yapılan görüşmelerin tamamlandığını kaydetti. Göreve gelmesinin üzerinden 3 yıl geçtiğini anımsatan Başkan Kaya, “İncirliova Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 5 bin 250 lira olacak. Emeğinizin, alın terinizin karşılığı olan bu parayı Rabbim sağlıkla yemeyi nasip etsin. Her zaman söylüyorum. Biz büyük bir aileyiz, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. İncirliova'mıza uzun yıllar hizmet etmeye devam edeceğiz. Sendika Başkanımız Hidayet Yaman'a, sendika temsilcileri, belediyemiz personellerine, törenimize katılan tüm konuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

“HER ZAMAN EMEKÇİNİN YANINDA”

Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman da “Göreve geldiği günden bu yana işçinin ve emekçinin yanında olan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya hepinizin huzurunda tekrar teşekkür ederim. Toplu İş sözleşmesinde, belediyenin ekonomik durumunun göz önünde bulundurarak her iki tarafı memnun edecek bir sözleşmeyi bildirmenin onurunu, mutluluğunu yaşıyorum. Bayram sevincini yaşatan belediye başkanımıza çalışanlar adına, bir kez daha teşekkür ederim. Emeğe ve emekçiye verdiğiniz değer, biz çalışanlar ve ailelerimizi, kendi aileniz gibi sahip çıktığınız sürece size daima destekçiyiz.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kaya’ya Yaman işçiler adına teşekkür plaketi verdi. İşçiler de belediye önünde halay çekti.
Toplu iş sözleşmesi imza törenine İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner, CHP İl Başkan Yardımcısı Kaan Erçetin, CHP İncirliova İlçe Başkanı Hasbi Akman ile davetliler katıldı.