GÜNDEM Haber Girişi : 11 Nisan 2021 20:50

HURMA SATIŞLARI ARTTI/GLİKOZ ŞURUBU HİLESİNE DİKKAT

HURMA SATIŞLARI ARTTI/GLİKOZ ŞURUBU HİLESİNE DİKKAT
Ramazan ayının başlamasına 2 gün kala hurma satışlarında artış yaşanırken vatandaşların hurmada glikoz şurubu hilesi konusunda dikkatli olmaları istendi.

Ramazana 2 gün kala esnaflar hazırlıklarını tamamlayarak tezgahlarını Medine, İran, Tunus, Kudüs ve Bağdat gibi farklı çeşitlerdeki hurmalarla süsledi. Hurma satın almak isteyenlerin etiketlerdeki g"Glikoz Şurubu" uyarsına dikkat etmeleri istendi. Açıkta satılan hurmalarda ise renklerden glikoz şurubu olup olmadığının anlaşılacağını ifade eden uzmanlar "Eğer hurmada ileri derecede parlaklık söz konusu ise ve elimizde tuttuğumuzda yapışma hissi var ise bu hurmalardan uzak durmaları gerekmekte. Glikoz şurubu şeker hastalarında birden şeker yüklemesi yaparak sonucu felakete götüren bir durumla karşı karşıya bırakabiliyor" ifadelerini kullandılar. Diğer yandan 14 liradan satışa çıkan hurmaların yanı sıra kilosu 120 liraya kadar ulaşan çeşitlerde mevcut. 

İFTARDA ÖNEMLİ BİR MEYVE

Hurmanın her zaman tüketilmesi gerektiğini ifade eden beslenme uzmanları, "Hurma hem vücudumuzdaki magnezyum ihtiyacını karşılar hem de içeriğindeki potasyum ve D vitaminleri sayesinde vücudumuzdaki enerji dengesini sağlamış oluyor. Hurmanın lif içeriği oldukça kuvvetlidir ve sindirim problemi yaşayan kişiler için çok faydalı. Ramazan'da oruç açmak için son derece mantıklı kuru meyve. İçeriğindeki karbonat tüm gün aç kalan vücudun kan şekerini seviyeli şekilde yükseltir" dedi.