GÜNDEM Haber Girişi : 12 Ağustos 2021 14:27

GERMENCİK ZİRAAT ODASINDAN ZEYTİN FİDANI KAMPANYASI

GERMENCİK ZİRAAT ODASINDAN ZEYTİN FİDANI KAMPANYASI
Germencik Ziraat Odası, yangından zarar gören zeytinliklerin tekrardan ağaçlandırılması için zeytin fidanı bağış kampanyası başlattı.

Bu yıl çeşitli illerde çıkan orman yangınları sonrası yanan bazı zeytin arazileri de çıkan yangınlarda zarar görmüştü. Zeytin ağaçlarda çiftçilere zeytin fidanı desteği sağlamak amacıyla Germencik Ziraat Odası, zeytin fidanı bağış kampanyası başlattı. Başlatılan kampanyaya Germencik Ziraat Odası bin ağaçla ilk bağışı da kendisi yaptı.

"HERKESİ FİDAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUZ"

Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu, tüm halkımızı fidan bağışında bulunmaları adına odamıza davet ediyoruz ifadelerini kullandı. Son zamanlarda peş peşe çıkan orman yangınlarının kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Başkan Çapakçıoğlu, "Yangın, ormanların yanı sıra zeytinliklerimize de zarar verdi. Zeytinlik alanların yeniden ağaçlandırılmasına katkı sunmak istiyoruz. Bu anlamda oda olarak zeytin fidanı bağış kampanyası başlattık. Kampanyamıza tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. İsteyen vatandaşlarımız kampanyaya direk zeytin fidanı bağışında bulunabilir, ya da fidan alınması için para bağışı yapabilir. Bağışları odamızda kabul edeceğiz. Destekleri için şimdiden herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ziraat Odası Meclis Başkanı Necip Arslan da, yangın bölgelerinde görev yapan ziraat odası başkanları ile telefonla iletişim halinde olduklarını belirterek, "Görüştüğümüz Köyceğiz, Marmaris, Manavgat, Karacasu ve Bozdoğan ziraat odası başkanlarımızdan bölgelerindeki zeytinliklerin yangından zarar gördüğünü öğrendik. Zeytin ağaçları yanan mağdur üreticilerimizin yüzünü bir nebze olsun güldürmek istiyoruz. Oda olarak kampanya kapsamında toplayacağımız zeytin fidanlarını, kendilerine göndereceğiz. Her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.