GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ekim 2021 13:15

GERMENCİK'TE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

GERMENCİK'TE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Aydın'ın Germencik ilçesinde Muhtarlar günü Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törenle kutlandı.

Aydın'ın Germencik İlçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü Germencik Muhtarlar Derneği Başkanı Müslüm Yaburga tarafından Atatürk Anıtına konulan çelenk ile kutlandı. Törene Germencik Kaymakamlığını vekaleten yürüten Koçarlı Kaymakmı Ersin Tepeli, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Siyasi Parti temsilcileri, Kurum Amirleri, Sivil toplum örgüt temsilcileri, katıldı. Törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Müslüm Yaburga Muhtarlık Müessesesinin 192 yıldır devam ettiğini ifade etti. Yaburga "Muhtarlık Müessesesinin kuruluş günü olan 19 ekim tarihi, Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarihli ve 11 sayılı genelgesi ile bu günün muhtarlar günü olara kutlanmasına karar verildi. Bu günün "Muhtarlar günü ilan edilmesinde Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Gazi meclisimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 19 Ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla İstanbul Üsküdar, Eyüp ve Galata kadılıklarında, daha sonra Anadolu'da Kastamonu Taşköprü'de kurulan muhtarlık müessesesi 192 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık Osmanlı'dan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir"

MUHTARLAR ARACILIK GÖREVİNİ YÜRÜTMEKTE

"Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer taraftanda çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Daha anlaşılır bir ifade ile Devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesindedir. Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyor meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen tören sonrası Germencik Belediyesi Park Restaurantta muhtarlar ile öğlen yemeğinde bir araya gelen Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş muhtarların sorun ve talepleri dinledi.