GÜNDEM Haber Girişi : 03 Eylül 2021 15:56

GERMENCİK İNCİR FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

GERMENCİK İNCİR FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR
Germencik Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında alınan karar ile 18-19 Eylül tarihleri arasında incir festivali yapılması kararlaştırıldı.

Germencik Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısı tamamlandı. Toplantıda ek gündem maddesi olarak meclise gelen İncir Festivali yapılması konusu Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından da kabul edilirken, festival için 500 bin lira ödenek ayrıldı. 18. Germencik Tarım, İncir ve Kültür Sanat Festivalinin 18-19 Eylül tarihlerinde düzenleneceği ve Koray Avcı'nın sahne alacağı belirtildi.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş pandemi sebebiyle ara verilen incir festivalinin bu yıl 18-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilmesi adına çalışmalar yaptıklarını ve Koray Avcı'nın sahne alacağını ifade etti. Öndeş "Germencik'te hemşerilerimizin moral bulacağı, rahatlayacağı bir konser planlaması yaptık. İncirimizin adını ön plana çıkartarak büyük bir festivale imza atmayı düşünüyoruz. Bu festivalde en küçük üreticimizden en büyük işletmeye kadar herkese ürünlerini tanıtma imkanı vereceğiz. Kurulacak standlarda hem ürünlerini tanıtacak hemde satacaklar. Festivalimizi Cumhuriyet meydanında gerçekleştireceğiz. Gündüzleri panayır havasında, akşamları da konserleri organize edeceğiz. Başta Selatin mahallemizden bayanlarımızı, Mursallı mahallemizden Kadın Kooperatifini bu panayır alanında ürünlerini tanıtmaları ve satmaları adında davet edeceğiz. Bu panayır alanında bir de pazar kuracağız. Çocuklarımız içinde şişme oyuncaklar getirtmeyi planlıyoruz. Konser için de Koray Avcı ve yerel sanatçılarımız sahne alacaklar" ifadelerine yer verdi.