GÜNDEM Haber Girişi : 07 Eylül 2021 14:57

GERMENCİK DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU'NUN 99. YILI KUTLANDI KURTULUŞ

GERMENCİK DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU'NUN 99. YILI KUTLANDI KURTULUŞ
7 Eylül Germencik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıldönümü kutlandı

Aydın’ın Germencik İlçesinde 7 Eylül Germencik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıldönümü kutlandı. İlk tören Cumhuriyet meydanında Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in Atatürk Anıtına çelenk konmasının ardından Saygı duruşu İstiklal Marşı ile başladı.

Germencik Belediye başkanı Fuat Öndeş yaptığı konuşmada 99 yıl önce “Bu memlekette Atalarımızın büyük zulümlerle karşı karşıya kaldıklarından bahsetti. Öndeş “99 yıl önce bu dağlarda, bu memlekette, Germencik’te Atalarımız çok büyük bir zulme uğradı. Bu cennet vatanımızın kıymetini bilmeliyiz. Aynı acılara maruz kalmamak adına kenetlenerek Yüce Atamızın gösterdiği yolda azimle ve onun hedefine doğru gitmeliyiz. Bize emanet edilen bu vatanı bizlerde gelecek nesillere emanet etmeliyiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimiz minnet ve şükranlar anıyorum. Germencik’imizin kurtuluşunun 99. Yılı kutlu olsun” dedi.

Törene Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Siyasi Parti temsilcileri, Kurum Amirleri, Sivil toplum örgüt temsilcileri, vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet meydanında gerçekleşen törenin ardından Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş tarafından Kanlı bahçe Şehitliği’ne çelenk sunuldu. İlçe Müftüsü Selman Coşkun’un Kuran-ı Kerim tilaveti sonrasında okunan dualar sonrasında tören son buldu.