GÜNDEM Haber Girişi : 30 Haziran 2021 12:11

ESNEK ÇALIŞMA DÜZENİ 1 TEMMUZ'DA SONA ERİYOR

ESNEK ÇALIŞMA DÜZENİ 1 TEMMUZ'DA SONA ERİYOR
21 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni normalleşme kararlarını duyurmuş, 1 Temmuz sonrası normalleşmede yeni bir adım atılacağını belirtilmişti.

1 Temmuz sonrasına ilişkin kararları içeren İçişleri Bakanlığı Genelgesinin yayınlanmasının ardından kamuda esnek çalışma saatlerinin de sona ereceği belirtildi. 

KAMUDA ESNEK ÇALIŞMA SONA ERİYOR

27 Nisan itibariyle yürürlüğe giren kamuda esnek çalışma süreci son buluyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında kamu mesai saatlerinde düzenlemeye gidilmişti. Bu kapsamda devlet daireleri 10:00-16:00 saatleri arasında uzaktan ya da dönüşümlü olarak faaliyet gösteriyordu. Bu sistemin 21 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Temmuz itibariyle son bulacağı, normal mesai düzenine dönüleceği duyurulmuştu. Açıklamanın ardından önceki gün yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesiyle mesai saatlerinde yapılan değişiklik konusunda vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Bazı Belediyeler ve kamu kurumları mesai saatlerinin değiştiğiyle ilgili olarak vatandaşlara SMS ile bilgilendirme yaptı. Germencik Belediye Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede de 1 Temmuz'dan itibaren mesai saatlerinin 08:30-12:30 / 13:30-17:30 olduğu bildirildi.