GÜNDEM Haber Girişi : 19 Mart 2021 21:55

EKŞİLİ TAVUK YARIŞMADA KARŞIMIZA ÇIKTI

EKŞİLİ TAVUK YARIŞMADA KARŞIMIZA ÇIKTI
Germencik'e özgü yöresel lezzet olarak bilinen ve Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş tarafından coğrafi işaret tescili alınan Ekşili Tavuk "Ben Bilirim" yarışmasında karşımıza çıktı.

Germencik'te 30 Ağustos 2020 tarihinde Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş'in girişimleri ile coğrafi işaret tescili gerçekleşen "Ekşili Tavuk" 360 TV'de yayınlanan ve Alper Ateş'in sunduğu "Ben Bilirim" yarışmasında soru olarak karşımıza çıktı. Aydın'lılar başta olmak üzere Germencik halkının yüzünde tebessüm yaratan soru "Aydın'ın Germencik ilçesine ait, olgunlaşmamış üzüm suyuyla hazırlanan, coğrafi işaret tescilli bir et yemeğidir" şeklinde geldi. 

ÖNDEŞ JOKER HAKKI İSTEDİ

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş'te sosyal medya hesabından yaptığı espirili paylaşımla soruda joker hakkı kullanarak Germencik halkına sordu. Öndeş paylaşımında "Joker hakkımızı kullanıyor ve siz kıymetli Germencik Halkına soruyoruz. Belediyemiz tarafından 2020 yılının başlarında ilçemize ait bu lezzeti herkese tanıtmak adına coğrafi işaret aldığımız bu güzide yemeğimizin adı nedir?" diyerek Germenciklilerle paylaştı.