GÜNDEM Haber Girişi : 10 Eylül 2022 16:23

DÜNYA DİDİM'İ SEVİYOR FESTİVALİ BAŞLADI

DÜNYA DİDİM'İ SEVİYOR FESTİVALİ BAŞLADI
65 ülkeden vatandaşların katılımıyla düzenlenen Dünya Didim'i Seviyor Festivali başladı.

Aydın Valiliği, Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi ve Didim Kent Konseyi ortaklığında gerçekleştirilen Dünya Didim'i Seviyor Festivali, 65 ülkeden vatandaşların katılımıyla bu yıl ilk kez kapılarını açtı. Dünyanın dört bir yanından vatandaşların kendi ülkelerinin bayrakları ve yöresel giysileri ile düzenlediği kortej ile başlayan festivalin açılış etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin açılış törenine Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Dilaver Demir, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, Didim İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Esnaf Odası Başkanı Şerif Urul, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Deveci ve Zeynel Şener ve Belediye Meclisi üyeleri katıldı.

Festivalin açılışında konuşma yapan Didim Kaymakamı Karaca, "Apollon Tapınağı, Milet Antik Kenti ve İlyasbey Cami gibi dünya kültür mirasının en önemli eserlerine ev sahipliği yapan bir ilçenin ev sahipleriyiz. Didim, hem verimli ovasıyla hem kültürel mirasıyla tarih boyunca medeniyetlerin beşikliğini yapmış, devletlerin, imparatorlukların göz bebeği olmuş" dedi.

BAŞKAN ATABAY: DİDİMİMİZ ÇOK RENKLİ BİR İLÇE

Festivale katılan yabancı ülke misafirleri ile birebir ilgilenen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada "Aslında ayrı kültürlerden ya da ayrı inanışlardan gelen insanların birbirleriyle çok fazla komünikasyon kuramadıkları düşünülür ama ilçemizde yaşayan insanlarımızın buranın yerli insanlarıyla ve öbür insanlarla kurduğu ilişkiler Didim'imizin renkliliğini de ortaya çıkarıyor" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından protokol üyeleri kurdele keserek stantları gezdi.