GÜNDEM Haber Girişi : 02 Aralık 2021 12:14

ÇÖZÜM İSTEĞİYLE BİR ARAYA GELDİLER

ÇÖZÜM İSTEĞİYLE BİR ARAYA GELDİLER

Ay-Konut Mağdurları Derneği Başkanı Meral Uğur, Dernek Avukatı Tolga Aydemir ve dernek üyeleri; Aydın Torlak mevkiinde bulunan Yavuzlar İnşaat Satış ofisini ziyaret etti .
Satış ofisinde; Yavuzlar İnşaat yetkilisi Tevfik Yavuz ,Proje Geliştirme Müdürü Adem Karagöz ve Kurumsal İletişim Müdürü Kezban Selçuk tarafından karşılanan heyet, Yavuzlar İnşaat “Mylife İncity projesinde gelinen sürece ilişkin bilgi almak istediklerini ifade etti.

KARAGÖZ “KENTSEL DÖNÜŞÜM SANCILI BİR SÜREÇ” 

Gelinen süreçte 800 e yakın evin yıkıldığını, geriye sadece yıkılacak 10 ev kaldığını belirten Yavuzlar İnşaat Proje Geliştirme Müdürü Adem Karagöz “Aykonut yönetimiyle aramızdaki sözleşme süresi 107 ay ancak biz 3 yıl gibi kısa bir sürede alanı, 392 parselden 4 parsele düşürdük, proje için nasıl bir uğraş sergilediğimizin en güzel kanıtı budur” diye konuştu . Kentsel dönüşümün sancılı bir süreç olduğunu ifade eden Karagöz, işin en sıkıntılı ve zorlu tarafının ise mülkiyet sorunu olduğuna dikkat çekti, bunun süreci uzatan en faktörlerden biri olduğunu belirtti. Resmî kurumlara ait olan hisselerin alımı için başlatılan işlemlerde de bürokrasinin yavaş işlemesinden dolayı fazlaca zaman kaybı yaşadıklarını belirten Karagöz , 02.06.2021 tarihinde yaptıkları bir müracaata  bir resmi kurumun  12.10.2021 tarihinde cevap vermesini buna  örnek gösterdi.

YAVUZ “PROJEDEN VAZGEÇİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Yalan yanlış ve mesnetsiz haberlerle hem süreci hem de Yavuzlar inşaatın itibarını zedelemeye çalışan birtakım kesimlerin olduğunu belirten Yavuzlar İnşaat Yetkilisi Tevfik Yavuz ise ;” Şirketimiz, tapusu kendinde olan maliklerin bir kısmı ile kat karşılığı sözleşme yaparak, bir kısmını satın alarak, diğer bir kısmını ise kentsel dönüşüm yoluyla mülkiyet sorununu çözmektedir.  Şu an Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde 6672 ada 1 parselde kooperatif haricinde ki hisselerin satışı beklenmektedir.  Sırasıyla diğer parsellerinde mülkiyet sorununu çözerek ardı ardına inşaata başlamayı planlamaktayız. Asılsız haberlere itibar etmeyin, bunca çaba, emek ve yapılan harcamalardan sonra, projeden vazgeçilmesi asla söz konusu değildir “diye konuştu.

Biz bu konuda dün olduğu gibi bugün de işimizin başında var gücümüzle projenin hayata geçirilmesi için çalışıyoruz. Başaracağımızdan da kuşkumuz yoktur diyen Yavuz “Sizleri evlerinize kavuşturmak bizlerin de en büyük arzusu”. Şahsım, şirketim, ailem adına söylüyorum biz hiçbir zaman art niyetli olmadık .43 yıldır bu işi, böylesi bir piyasada sürdürebildiysek; bu bize duyulan güvenin eseridir. Bu güveni boşa çıkaracak hiçbir şey yapmadık yapmayız ifadesini kullandı.

YAVUZ “ÇÖZÜM İÇİN EL ELE VERELİM”

Mağdurlar olarak sizlerin haklı endişeleri var neredeyse 23 yıllık bir mağduriyetlik söz konusu ve artık huzur içinde bir yaşam sürmek hakkınız” diyen Yavuz; “Gelin el ele verelim sürecin hızlı bir şekilde yol alması için üzerimize düşeni birlikte yapalım. ”Kafanızdaki tüm sorular için ben ,ekibim buradayız. Lütfen süreci bizlerden dinleyin suyu bulandırmaya çalışanların sözlerine itibar etmeyin” diye konuştu.

Biz yüklenici firmayız bu olayın tarafı olmamamıza rağmen sizlerin mağduriyetinin giderilmesi için de büyük çaba sarf ediyoruz diyen Yavuz “aslında bu benim ya da firmamın yağacağı iş değil ben ticaret adamıyım yaptığım sözleşmeye ve aldığım projeye bakarım ancak öylesine bir sürecin içine girdik ki sorunlar çözülmeden ne yazık ki ilerleme kaydedilemiyor. Böylesi bir kanayan yarayı çözüme ulaştıracak taraf benden ziyade sizlersiniz. Bana bu yer verilirken her türlü sorunun aşıldığı belirtildi. İnşaata başlanabilecek aşamaya bu denli sıkıntılı süreçlerden geçilerek gelineceğini ben de bilmiyordum açıkçası ama tüm yaşadığım olumsuzluklara rağmen projemin arkasında duruyorum. Çünkü bura için ciddi anlamda maddi manevi emek verdim. Ben hep yapıcı olmaktan yanayım sizlerin de desteğiyle projenin önündeki sorunları birlikte aşacağımıza inancımı da hiç yitirmedim ifadelerini kullandı.

AV.AYDEMİR “MÜVEKKİLERİMİN YAVUZLARIN İYİ NİYETİNDEN ŞÜPHESİ YOK”

Mağdurlar Derneği adına konuşan dernek avukatı Tolga Aydemir müvekkillerinin Yavuzlar inşaatın iyi niyetinden kuşkuları olmadığını belirtirken “23 yıllık bir mağduriyetlik söz konusu dolayısıyla müvekkillerim konuya ister istemez temkinli yaklaşıyorlar. Proje hayata geçtiğinde kendilerine sunulacak haklar konusunda kafalarında birtakım sorular var bunların aydınlatılmasını istiyorlar” dedi.

Yavuzlar İnşaat yetkilisi Teyfik Yavuz projede Aykonut mağdurları için ayrılan arazide yapılacak inşaatın kalan diğer alanlarda yapılacak projeden bağımsız olmayacağının altını çizerek “biz MyLife İncity projemizden ev sahibi olacaklara ne vaat ediyorsak aynı koşullar sizler için de geçerli olacak. Evlerin içinde kullanılacak malzemeden tutun da yaşam alanlarına kadar birebir projemizde ne yer alıyorsa sizlerin de aynı imkanları olacak. Çünkü ben bu projenin altına Yavuzlar imzasını atıyorum. Orada kaynaklanacak bir sorun benim imzama gölge düşürür buna izin vermem. Bizler her şeyden önce onur ve gururumuz için yaşıyoruz” dedi.

Aykonut mağdurlarının bir diğer endişesinin de kendilerine vaat edilen arazi üzerinde inşaatın başlamayacağı olduğunu belirten vekil avukatı Aydemir Yavuzlar inşaattan bu konuya da açıklık getirmesini istedi.

Böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade eden Yavuzlar İnşaat yetkilisi Teyfik Yavuz Aykonut mağdurlarının daireleri bitirilmeden kendisinin tapu alamayacağını ve bunun Aykonut yönetimiyle yaptıkları sözleşmede açık açık belirtildiğini bu sözleşmenin bir örneğinin de mağdurlar derneğinde olduğunu ve oradan da bunu kontrol edebileceklerini söyledi.