GÜNDEM Haber Girişi : 23 Mart 2021 20:34

CHPLİLERE KUMPAS KURAN KİŞİ YAKALANDI

CHPLİLERE KUMPAS KURAN KİŞİ YAKALANDI
CHP'lilere kumpas kuran kişinin yakın çevresinde Söke Belediyesi çalışanlarının olması akıllarda soru işareti bıraktı.

Başta Sökeli Gazeteciler  Durmuş Tuna ve Numan Ölmez olmak üzere bir çok siyasetçi ve kamu görevlilerine yönelik sosyal medyadan iftira yorumları yapan sahte hesabın kullanıcısı A.Ç. yakayı ele verdi. Sahte hesabın gerçek kullanıcısı olduğu öğrenilen A.Ç. şikayetçilerden uzlaşma istedi ancak red cevabı aldı. Sahte hesap kullanıcısı Kumpasçı A.Ç. hakkında özel hayatın ihlali, hakaret ve iftiradan dolayı maddi ve manevi dava açılıyor.

KUMPAS KURULAN KİMLER YOK Kİ

Kumpasçı A.Ç. Levent Özyurt isimli sahte site üzerinden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın İl Disiplin Kurulu Üyesi Arife Çevik, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, Dönemin Söke CHP Kadın Kolları Başkanı Müjgan Dalgıç, gazeteci Durmuş Tuna ve Numan Ölmez hakkında iftiralar atıp kumpas kurduğu orataya çıktı.

EMNİYET BÜTÜN DELİLLERE ULAŞTI

Kumpasçı A.Ç. hakkında şikayetçi olan kişilerden “uzlaşma” istemesi ve red karşılığı alması sonucunda dava açıldığı öğrenildi. Özel hayatın ihlali, hakaret ve iftiradan dolayı maddi ve manevi mahkeme süreci başladı. Davanın ilk duruşmasında Söke Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı gereği A.Ç. ’un evinde ve işyerinde arama yapılması sonucu cep telefonu, bilgisayar ve laptoplarına el konuldu. Adreste bulunan cihazlar daha sonra gerekli incelemenin yapılması için Ankara Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği’ne gönderildi. İnceleme sonucunda söz konusu fotoğrafların cep telefonunda bulunduğu, fotoğrafların telefonundan çıktığı, Levent Özyurt kullanıcı profilinin şüpheli A.Ç.'a ait olduğu tespit edildi. Ayrıca şüpheli A.Ç.'un müştekinin izni ve rızası olmaksızın fotoğrafları çekerek sosyal medyaya koyduğu ve Özel Hayatın Gizliliği İhlal Suçunu işlediğinin sabit olduğu belirtildi. 

SÖKE BELEDİYESİNE YAKIN İSİMLER VAR

"Levent Özyurt" adlı sahte hesabın kullanıcısı olan A. Ç. mahkeme süreci başlamadan önce şikayetçilerden davadan vazgeçmelerini istemiş. Batıbölge haber olarak Söke’de yaptığımız araştırmalarda ilginç sonuçlara ulaştık. Kumpasçı A.Ç. ifadesinde Whatsapp grubu kurulduğunu tüm fotoğrafların bu grupta paylaşıldığını belirtmiş. Daha sonra yapılan özel görüşmelerde iddiaya göre Whatsapp grubunda Söke Belediye Başkan Danışmanları M.K., M.G., Söke Belediyesi Personeli İ.K., P.G., D.A. ve B.S.’ın da olduğunu hatırladığını belirtmiş.

TUNCEL İŞİN NERESİNDE ?

A.Ç. isimli kumpasçının uzun yıllardır Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in ekibinde yer aldığı iddiaları bulunurken, Tuncel CHP Söke İlçe Teşkilatının son kongresine A.Ç.’u CHP Söke İlçe Başkan Adayı gösterdiği biliniyor. Anca A.Ç.'ur bu seçimden hezimete uğrayarak 29 oy alarak ayrılmıştı. Her şey aslında o kongre sürecinde başlamış. İddialara göre Mali Müşavir Yılmaz Ateş’e ait iş yerinde ilçe seçimleri için bir büro hazırlanmış. Büronun tüm ihtiyaçları ise Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel tarafından karşılanmış. CHP Söke İlçe Delege seçimleri için bir araya gelen ekip bir bir Whatsapp grubu kurmuş. Kurulan Whatsapp grubu üzerinden bir çok kişiye kumpas hazırlanmış. Kumpasçı A.Ç.’un işaret ettiği Whatsapp grubunda bulunanların hepsi bu kumpasa dahil olmuş görünüyor. Söke Belediyesine yakın isimlerin ve personelin kumpasın içinde adının geçmesi Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in yaşananlardan haberi var mı sorusunu aklına getiriyor. Tuncel tarafından organize edilen seçim bürosunda yaşananlardan acaba haberinin olmaması mümkün mü? Melda Keskin ve Muharrem Gören Söke Belediyesinde danışmanlık görevlerini yerine getirirken ayrıca sahte hesap kumpasçısı A.Ç.’a da mı danışmalık yaptılar?