SİYASET Haber Girişi : 25 Nisan 2022 11:44

CHP’li Yıldız, Tarım Bakanı Kirişçi’ye sordu

CHP’li Yıldız, Tarım Bakanı Kirişçi’ye sordu

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Tarım ve Orman Bakanlığına soru önergesi verdi. CHP’li Yıldız, Bakan Kirişçi’ye olası orman yangınlarında alınan tedbirleri sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Tarım ve Orman Bakanlığına soru önergesi verdi. CHP Milletvekili Yıldız, Bakan Vahit Kirişçi'ye olası orman yangınlarında alınan tedbirleri sordu. CHP'li Yıldız, "Türkiye, geçen yaz çıkan orman yangınlarının şokunu atlatmış durumda değil. Aydın, Muğla ve Antalya gibi turistik şehirlerimizde çıkan orman yangınları, Türkiye başta olmak üzere Dünya'nın çeşitli ülkelerinde gündeme gelmişti. 28 Temmuz 2021 ile 12 Ağustos 2021 tarihleri arasında 300'e yakın orman yangını çıkmıştı. Resmi verilere baktığımızda sadece geçen yıl 178 bin hektar, son üç yılda ise 210 bin hektar orman alanı maalesef yanmıştı" ifadesini kullandı.

CHP'li Yıldız'dan 5 Soru

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, "Nisan ayının gelmesiyle havalar ısınmaya başladı. Yaz aylarına doğru gelirken orman yangını endişesi herkesi sarmıştır. Bu konuda, iktidarın geçtiğimiz yıl sınıfta kalmış olmasını da gördüğümüz için sormak istiyorum.

1- 2021 yılında yaşanan orman yangınlarında ormanları kasten yakan kaç fail yakalanmıştır, yakalananlara ne gibi ceza verilmiştir?

2- Yanan yerlerde ağaçlandırma işlemi yapılmış mıdır?

3-           Bu sene, olası orman yangınları için alınan tedbirler nelerdir?

4- Geçtiğimiz sene devre dışı bırakılan Türk Hava Kurumunun uçakları ile ilgili bir çalışma yapılıyor mu?

5- Gece görüşlü uçak ve yangın söndürme uçağı alındı mı? Alım olmadıysa hangi ülkelerden kaç adet yangın söndürme uçağı ve helikopter kiralanmıştır?" dedi.