GÜNDEM Haber Girişi : 05 Eylül 2022 12:21

CHP’li Yıldız, Sultanhisar’da Törene Katıldı

CHP’li Yıldız, Sultanhisar’da Törene Katıldı
Sultanhisar’ın işgalden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü kapsamında ilçede etkinlikler düzenlendi.

Düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü dolayısıyla Sultanhisar’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. İlk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Sultanhisar’da düzenlenen çelenk sunma törenine CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız da katıldı.

CHP’li Yıldız, “Sultanhisar ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümünü kutluyorum. Bugün, Sultanhisar ilçemizde düzenlenen etkinliklere katıldık. 100 yıl önce yaşanan o ruhu yeniden yaşadık. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum.

Türkiye gerçekten çok şanslı bir ülke. Savaşlar kaybetmesine rağmen, yurdun dört bir yanı işgal altında olmasına rağmen Sarı Saçlı Mavi Gözlü bir kahramanımız çıkıp düşmanı topraklarına geri püskürttü. Torunlarımıza anlatacağımız, nesilden nesle devam edecek kahramanlık mücadelemiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başarı ile sonlandı ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

Milli Mücadeleye destek veren efelerimiz, kadınlarımızla birlikte düşman işgalinde kalan ilçelerimizde de mücadeleler sonunda işgalci askerleri topraklarımızdan kovduk.

Bu vesileyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, özellikle Malgaç Baskını ile düşmana korku salan Milli Mücadele Kahramanımız Yörük Ali Efe olmak üzere şehit düşmüş tüm askerlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.