SİYASET Haber Girişi : 14 Temmuz 2022 14:09

CHP’li Yıldız, “Aydın’da binlerce kişi kurban kesemedi"

CHP’li Yıldız, “Aydın’da binlerce kişi kurban kesemedi

Kurban Bayramı’nda binlerce kişinin kurban kesemediğini belirten CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, AK Parti iktidarının politikalarını eleştirdi. CHP’li Yıldız, “Aydın’da bir önceki yıla göre binlerce kişi kurban kesemedi” dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Kurban Bayramı’nda binlerce kişinin kurban kesemediğini söyledi.  Bayram ziyareti sebebiyle Söke, Kuşadası ve Didim’de vatandaşlarla bir araya gelen CHP’li Yıldız, vatandaşların kurban kesmeye ekonomilerinin yetmediğini belirtti. CHP’li Vekil Hüseyin Yıldız, “AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları sebebiyle Aydın’da binlerce kişi kurban kesemedi. Bayram sebebiyle gittiğim Kuşadası, Söke ve Didim’de vatandaşlarla konuştuğumda ‘ekonomim kurban kesmeye yetmedi’ gibi ifadelerle karşılaştım. Diğer ilçelerden de arayan yurttaşlarımız oldu, benim bayramını kutladığım yine Aydın’ın çeşitli ilçelerinde yaşayan ağabeylerimle de konuştuğumda manzara hep aynı” ifadelerini kullandı.
“Gencerleri gezen azaldı”
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, dini bayramlarda kurulan Gencerlerin de misafirlerinin azaldığını belirtti. CHP’li Yıldız, “Dini bayramların ikinci gününde Yenipazar’da, üçüncü günü Bozdoğan’da ve dördüncü gününde Nazilli’de gencer adı verilen büyük pazarlar kurulur. Gencerlerde farklı ilçelerden Yenipazar’a, Bozdoğan’a ve Nazilli’ye misafirler gelir, genceri gezerler. Bu bayramdan sonra, oradaki arkadaşlarımızla konuştuğumda gencere gelen misafirlerin bile geçmiş bayramlara göre düştüğünü söylediler. Esnaf ve pazarcı arkadaşlarımız da müşterilen sadece fiyat sorduğunu ve alışverişin az olduğunu dile getirdiler” dedi.
“Hesabını sandıkta soracak”
CHP’li Yıldız, son olarak “Türkiye’yi 20 senedir yönetemeyen AKP iktidarı, vatandaşın cebini sıfırladı. Bunun en iyi örneği geçtiğimiz günlerde yaşadığımız mübarek Kurban Bayramı. Vatandaş, ekonomisi iyi olmadığı için kurbanını kesemedi, genceri gezemedi, alışveriş yapamadı.  Milletimiz yaşadığı bu günleri unutmayacak, ilk sandıkta sizden bu günlerin hesabını soracak” diye belirtti.