SİYASET Haber Girişi : 02 Haziran 2022 10:45

CHP’li Yıldız, 5’li Çeteye Seslendi

CHP’li Yıldız, 5’li Çeteye Seslendi

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM Genel Kurulunda konuştu. CHP’li Yıldız, AK Parti iktidarını eleştirdi; Aydın-Denizli Otoyolunu yeniden gündeme getirdi. Vekil Yıldız, “Biz 84 milyonun bütün haklarını savunacağız” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı. Konuşmasında iktidarı eleştiren Yıldız, Aydın-Denizli Otoyolunu tekrar gündeme getirdi. Meclisten 5’li çeteye seslenen CHP’li Yıldız, ekonomiye de değindi. CHP’li Yıldız, “Tabii ki ihracat yapmak ülke için önemli bir şey ama sadece doğal gaza bir yılda yüzde 600 zam geliyorsa, elektriğe yüzde 150 zam geliyorsa ve dünyanın en pahalı enerjisini kullanıyorsak bilin ki bu ihracatta bir sıkıntı var. Türkiye'de ihracat yaptığımız malların yüzde 75'ini dışarıdan ithal ediyoruz ve biz sadece taşeronluk yapıyoruz. Bu yasa teklifi de aslında 3-4 tane firmayı kurtarmak için getirdiğiniz bir yasa teklifi” ifadelerini kullandı.
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Cumhurbaşkanını izlerken hayretler içinde kaldığını dile getirdi. Vekil Yıldız, “Bir Cumhurbaşkanına yakışmayacak kelimeler etti ve o kelimeleri burada bir milletvekili olarak söylemekten de utanıyorum aslında; gerçekten utanıyorum. Şimdi, diyor ki "Camide içki içildi." "Camide içki içtiler." yalanına "Ben din adamıyım, yalan söyleyemem. Camide içki içilmedi." diyen cami müezzini Fuat Yıldırım'ı unutmadınız herhâlde, değil mi? "Ben din adamıyım, yalan söyleyemem. O gençler, bu camide içki içmediler." diyor, dokuz yıl sonra Sayın Cumhurbaşkanı çıkıyor, hâlen aynı kelimeyi ediyor; utandım”dedi.
 Gezi olaylarına da değinen CHP’li Yıldız, “Gezi olayının 9'uncu yılı bugün. Gencecik kardeşlerimizi kaybettik, gencecik yaşta gittiler. Buradan rahmetle anıyorum, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar; ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız’ın konuşması şöyle devam etti:
Sayın Cumhurbaşkanı "Ey CHP, ey Millet İttifakı; siz iktidara geldiğinizde müteahhitlerin parasını vermek zorundasınız, hukuk var devlette." dedi. Değerli arkadaşlar, bizim, gerçek müteahhitler ile yandaş, hırsız müteahhitleri birbirinden ayırt etmemiz lazım. Kamu iş birliği yaparak 1 köprü yaptınız, 9 köprü parasını verdiniz; 1 hastane yaptınız, 5 tane hastane parasını verdiniz; 100 kilometre yol yaptınız, 500 kilometre otoyol parasını ödediniz. En basit örneğini size söyleyeyim, Aydın-Denizli arasındaki yolun maliyeti 250-300 milyon euro ve yandaşlara verdiğiniz yap-işlet-devret modeline tam on yedi yıl boyunca, 1 milyar 572 milyon euro para ödüyorsunuz. Yani biz 84 milyonun bütün haklarını savunmayacak mıyız? O 5'li çeteye Cumhuriyet Halk Partisi olarak buradan seslenmek istiyoruz: Her götürdüğünüz parayı geri alacağız, paranızı alacaksınız, o işin maliyeti neyse o parayı alacaksınız, hiç sıkıntı yok, hiç sıkıntı yok. 
 Buradan bütün Aydınlılar duysun, iktidarımızda, o Aydın otoyolunu Aydınlılara çevre yolu olarak da kullandıracağız. Siz 5,5 euro yapacaksınız, adam 100 kilometre yol gidecek, 85 lira ücret ödeyecek. Vatandaş Kuyucak'tan, Nazilli'den, Buharkent'ten, Köşk'ten, Sultanhisar'dan Aydın'a gelecek, 85 lira para ödeyecek, geri dönecek, tekrar 85 lira para ödeyecek; öyle mi? Ve geçmediği zaman da -hazine garantisini verdiniz- tıkır tıkır hazine ödeyecek değil mi? Madem 84 milyon bu parayı ödüyorsa, o otoyollarının hepsini vatandaşlarımıza bedavaya yapacağız, öyle kaçmak yok. 
  Hastaneler, hastaneler... Siz, o hastanenin maliyetinin kaç para olduğunu biliyor musunuz? Bir sorun bakalım Bakanınıza. Yaptığınız ihalenin maliyetini bir sordunuz mu? 1 milyar dolarlık yeri 5 milyar dolara mal ettiniz arkadaşlar. Daha müteahhit -garanti verdiğiniz için- iş yapmadan on yıllık parayı kredi olarak aldı, cebine koydu, inşaat kârını da saymıyorum değerli arkadaşlar. İşte, yaptığınız bu. Arkadaşlar, o 5'li çeteyi koruyacağınıza 84 milyon insanı koruyun. 
 Bir haftadan beri Aydın'da geziyoruz; insanlar aç, pazara çıkamıyor. "4.250 lira para alıyorum, 3 tane çocuğum var, 1.000 lira kira ödüyorum, 1.000 lira elektrik ve doğal gaz parası geliyor. Pazara gittiğimde taneyle domates alıyorum, taneyle soğan alıyorum. Sayın vekilim, taneyle alıyorum, geçinemiyorum." diyor. Bir 84 milyon insanı düşünün, 5'li çeteyi bırakın arkadaşlar, yeter; yirmi yıldır doyuruyorsunuz, doyuruyorsunuz, doymuyorlar. İşte, Millet İttifakı'nın iktidarında onlara giden o hortumları kesip 84 milyona çevireceğiz arkadaşlar.