GÜNDEM Haber Girişi : 06 Ağustos 2021 16:58

ÇAPAKÇIOĞLU İNDİRİM İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

ÇAPAKÇIOĞLU İNDİRİM İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI
Germencik Ziraat Odası sulama ücretlerinde indirim yapılması için imza kampanyası başlattı.

Bu yıl kuraklık sebebiyle sulamada sıkıntı yaşayan çiftçilerin sesi olan Germencik Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu sulama ücretlerinde indirim yapılması için imza kampanyası başlattıklarını belirti. Çapakçıoğlu yaptığı açıklamada "2020/2021 yılında mevsimlerin kuırak geçmesi sebebiyle barajların doluluk oranı hiç yok denecek kadar az. Geçtiğimiz yıl 6 defa sulama yaptığımız ürünlerimize bu yıl 2 defa sulama yapabileceğiz. Su ücretlerinin geçen yıla göre biraz zamlandığını gördük ve hemen bunun ile ilgili olarak çalışma başlattık. Örnek verecek olursak geçen yıl M3/Saat 100 TL iken bu yıl M3/Saat ücreti 120 TL oldu. 2 defa sulanacak olan ürünlerde sulamadan kaynaklı olarak zaten verimlerde düşüş bekleniyor. Bizlerde bu ücretlendirmenin yeniden düzenlenmesi ve indirim yapılması için imza kampanyası başlattık. Bu konuda Devletimizin de yardımcı olacağını ve çiftçisinin yanında olacağını düşünüyoruz. 

ZAMLARIN ARDINDAN ÜCRETLER  

"A1 Kanalında geçen yıl M3/Saat ücreti 65 TL idi. Bu yıl 76 TL'ye yükseldi. ŞP1 ücreti geçen yıl 105 TL, bu yıl 124 TL, ŞP2 geçen yıl 117 TL, bu yıl 139 TL, Mursallı Pompajı MP geçen yıl 150 TL bu yıl 178 TL, Hıdırbeyli Göletinden aldığımız su 76 TL iken 88,80 Krş oldu. Biz düşmesini beklerken su ücretlerine beklenmedik zam geldi. Bu konu ile ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını düşünüyoruz. Bu sbeple de indirim yapılması için imza kampanyası başlatık"

% 50 İNDİRİM BEKLİYORUZ

"Yaşanacak verim kaybı sebebiyle çiftçimiz zaten mağdur bir durumda. Sulama konusunda da geçen yılın yarısı kadar bile sulama yapamayacağımız için yetkililerin bir an evvel bu konuda çalışmalar yapmasını temenni ediyorum. Bu konuda da Bakanlığın, DSİ Bölge müdürümüz ile bir araya gelerek bu konunun çözümü adına gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz. Yapılacak değerlendirmeler neticesinde en az % 50 indirim talep ediyorz. Elbette bu konuda son söz yetkililerindir. Milletvekillerimiz kouya hakim. Biz bu konuda hükümet kanadından bir adım bekliyoruz" dedi.