GÜNDEM Haber Girişi : 07 Nisan 2021 17:21

ÇAĞLAR ÇELİKEZ 'MİLLET İTTİFAKI BİR KAÇ KİŞİNİN İNSİYATİFİNE TERK EDİLMEYECEK'

ÇAĞLAR ÇELİKEZ 'MİLLET İTTİFAKI BİR KAÇ KİŞİNİN İNSİYATİFİNE TERK EDİLMEYECEK'
Söke İYİ Parti İlçe başkanı Çağlar Çelikez yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında "Millet İttifakı bir kaç kişinin insiyatifine terk edilmeyecek" dedi.

Geçtiğimiz hafta Söke Belediyesi Meclis toplantısında gerçekleşen encümen seçimlerinde Ak Parti meclis üyesi Hasan Turan'ın encümene seçilmesinin yankıları devam ediyor. Konu hakkında bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez yapılan uygulamanın Genel Başkanlar ve Genel Merkez Teşkilatlarının Ülke sathında Millet İttifakı olarak oluşturduğu ruhu zedeleyici olduğunu ifade ederek şu ifadelere yer verdi.

"Bilindiği gibi 1 Nisan 2021 tarihinde Söke Belediyesi Meclis Toplantısı'nda ihtisas komisyonları ve encümen üyeliği seçimleri yapılmıştır. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde MİLLET İTTİFAKI olarak girmiş olduğumuz yerel seçimde Aydın BŞB ve 10 ilçenin belediye başkanlığı MİLLET İTTİFAKI adayları tarafından kazanılmıştır. MİLLET İTTİFAKI'nı oluşturan CHP ve İYİ PARTİ arasında ortak yönetme anlayışı ve işbirliği tesis edilmiş olup bugüne kadar bu işbirliği uyumlu bir şekilde devam etmiştir. İYİ PARTİ olarak gerek Söke Belediye Başkanımız Sayın LEVENT TUNCEL, gerekse Aydın Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın ÖZLEM ÇERÇİOĞLU ile ortak akıla dayalı bir sürecin yürütülmesine büyük itina gösterdik. Zaman zaman bu işbirliğini zedelemeye yönelik dâhili ve harici hamleler olsa da, bu hamleler bertaraf edilmiştir.     

Ancak 1 Nisan 2021 tarihinde belediye meclis toplantısında gizli oylama ile yapılan Encümen Üyeliği seçiminde isimleri herkesçe bilinen (kendileri itiraf etmiştir) bazı CHP'li meclis üyeleri gurup kararına rağmen İYİ PARTİ Encümen üyesi adayı ADEM EFE'ye değil de, Cumhur İttifakının AKP'li adayına oy vermişlerdir. 

Sonuç olarak MİLLET İTTİFAKI ruhuna aykırı şekilde Encümen Üyeliğine 5 CHP'li meclis üyesinin gurup kararına uymaması sonucunda AKP”Lİ üye seçilmiştir. Bu sonuç MİLLET İTTİFAKI'nın Aydın'da seçim öncesinde başlayıp bu günlere ulaşan durumuna yakışmamıştır. 

Bu husus Genel Başkanlarımız ve Genel Merkez Teşkilatlarımızın ülke sathında MİLLET İTTİFAKI olarak oluşturduğu ruhu zedeleyici bir uygulama olmuştur. Tercihleri kendi ittifak ortağı adayı yönünde değil de, kendilerine her türlü çirkin ithamı yapan AKP'den yana yapan kişiler şüphesiz ki MİLLET İTTİFAKI tabanında sorgulanacaktır. Yapılan bu yanlış aynı zamanda bu ittifaka oy veren seçmen tabanına da ihanettir. MİLLET İTTİFAKI seçmeni bizlere oy verirken rakibimiz Cumhur İttifakı ile işbirliği yapalım diye değil, ülkeyi Cumhur İttifakı'nın tahakkümünden kurtaralım diye oy vermiştir. 

Bu kişiler gurup kararına uymayıp, karşı tarafa oy vererek kendi partilerinden belediye başkanı Sayın LEVENT TUNCEL'i de zor durumda bırakmışlardır. 

Bu vesile ile 1 Nisan 2021'de Söke'de ortaya çıkan fitne hareketinin Genel Başkanlar düzeyinde yürütülen işbirliğine Aydın ilinde zarar vermemesini temenni ediyoruz. CHP İlçe, İl ve Genel merkez yöneticilerinden beklentimiz sorumluluktan uzak bu birkaç kişinin MİLLET İTTİFAKI'na daha büyük zarar vermeden gerekli tedbirleri almalarıdır. 

Genel başkanımız aksini işaret etmediği müddetçe, Türk milletinin geleceğine umut olmayı sürdürmek adına bizler ittifak sorumluluğumuzu yerine getirmeyi devam edeceğiz. MİLLET İTTİFAKI birkaç sorumsuz kişinin inisiyatifine terk edilmeyecek kadar kıymetlidir. Bu bağlamda ittifak ortağı yöneticilerinden de aynı hassasiyeti beklemek hakkımızdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi.