GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ekim 2021 15:59

BAŞKAN ÖNDEŞ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN ÖNDEŞ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ
Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Germencik Yamantürk Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören olan 413 öğrenci ile öğle yemeğinde bir araya geldi. 

Germencik Yamantürk Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Erdinç Vural ve öğrenciler ile Germencik 19 Mayıs Gençlik parkında bir araya gelen Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, öğrencilere Germencik hakkında bilgiler verirken belediye olarak her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

Programa Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe emniyet Müdürü Ömüray Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Nacar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Çiftçi'nin yanı sıra kurum amirleri katıldı. Programda ilk konuşmayı Doç. Dr. Erdinç Vural yaptı. Vural gerçekleşen programda emeği geçen başta Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’e ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. Vural “Sayın Belediye Başkanım, İlçemize yön veren değerli ilçe protokol müdürlerimiz, zamanlarını Germencik ve bizler için ayıran onur konuğumuz olan değerli Hocalarım, katılımcılar, Basın Mensuplarımız, okulumuz Akademisyenleri ve En değerli gördüğümüz güzel öğrencilerimiz 2021/2022 Akademik Eğitim Öğretim Yılı Germencik İlçe Tanıtım Programına hoş geldiniz şeref verdiniz. Bu programı düzenleyerek öğrencilerimiz ve ilçemizi bir arada buluşturan Sayın Belediye başkanım Fuat Öndeş’e Şahsım, Hocalarım ve öğrencilerim adına ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Okulumuzun kurucu müdürü olan Prof. Dr. Mustafa Sürmen Hocama, Germencik ve Okulumuzun vizyonu için çok çaba sarf eden Aydın MYO Müdürü Prof. Dr. İlyas Karabıyık hocam ve okulumuzun gelişmesi için girişimlerde bulunarak bizleri burada da yalnız bırakmayan eski Devlet Bakanımız, Üniversitemiz İletişim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Yüksel Yalova Hocama ayrı ayrı çok teşekkürlerimi sunarım. Tarafımı arayarak Şu anda aramızda bulunamayan Sayın Rektörüm ve Rektör Yardımcılarımızın tüm ilçemiz ve öğrencilere ayrı ayrı selamlarını sizlere iletiyorum”

YENİ BÖLÜMLER ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA AÇILACAK

“Germencik Yamantürk Meslek Yüksek Okulu 22 Yüksek Öğretim Kurulunun 22.09.2016 tarihli kararı ile uygun görülerek kurulmuştur. Okulumuz Elektrik ve Pazarlama Programlarında 413 kayıtlı öğrencimiz ile eğitim öğretim sürecini devam ettirmektedir. Ayrıca okulumuzda Acil Durum ve Afet Yönetimi, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Turist Rehberliği ve Çim Alan Tesisi ve Yönetimi programları ile önümüzdeki yıllarda öğrenci alımı planlanmaktadır”

“YÜZYÜZE EĞİTİME BAŞLAMANIN HEYECANI İÇİNDEYİZ”

“Sevgili öğrenciler 1,5 yıldır çevrim içi yürütülen derslerin ardından yüz yüze eğitime başlamanın heyecanını sizlerle birlikte bizlerde yaşıyoruz. Germencik Yamantürk MYO ailesi olarak sizlerle birlikte yeni vizyon ve çalışmalara hep birlikte ilerleyeceğimiz inancını yaşamaktayım. Çok büyük emeklerle Yüksekokulumuzun şu anki durumundan daha ileriye sizlerle birlikte ilerleyeceğimize inanıyorum. Çabalarımızın tek bir karşılığını sizlerden istemekteyiz o da Vatanımız ve Memleketimize birer faydalı bireyler olarak Yetişmenizdir. Okulun ilk gününden beri sizlere ayrı ayrı bakarken pırıl pırıl bir gençliği karşımda görmekteyim ve bu beni çok mutlu etmektedir. Hepinizi ileride güzel yerlerde göreceğime inanmaktayım. Germencik’te yetişen bir akademisyen olarak bu yüksek öğrenimin ilk basamaklarını Germencik ilçesinde atmanız beni çok mutlu ve onure etmiştir.  Bu buluşmada emeği geçen  herkese, tüm katılımcılara ve sevgili öğrencilerim!!! Selam Sevgi ve Dua ile Kalın” dedi.


Vural’ın ardından öğrencilerden Onur Algür ve Aysel Nur Çakar kürsüye gelerek Başkan Fuat Öndeş’ten bazı istekleri olduğunu belirterek söz aldı. Algür ve Çakar “Burada bulunmamızda katkı sağlayan ve sorunlarımızı dile getirme fırsatı veren başta Belediye Başkanımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerinin ardından taleplerini dile getirdi. İlk olarak söz alan Aysel Nur Çakar “Bulunduğumuz bölgeyi daha da güzelleştirebilecek olan sorunlarımızdan bahsetmek istiyorum. Okul binası karşısında yürüyüş yolu ve kafeterya yapılmasını talep ediyoruz. Okul binamız bünyesinde bir spor salonu yapılması, sosyal etkinliği artıracak gezilerin düzenlenmesi, Çeşitli halk oyunları kurslarının, futbol, basketbol ve yüzme kurslarının düzenlenmesini, durakların da yağışlardan korunacak bir duruma getirilmesini talep ediyoruz. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim” dedi. 

Onur Algür ise Germencik’te öğrencilerin barınma sıkıntısı olduğunu ifade ederken “Germencik’te 1+1 ev bulmak zorlaştı. Artan ev kiraları da buna bir etken. Minübüs ve otobüs ücretlerinin yüksek olması bizi zorluyor. Bunların biraz daha indirilmesini talep ediyorum. Yemek ve alışveriş merkezlerinde ilçede biraz öğrencilere bu konuda indirim uygulanmasını istiyoruz. Okuldan karşıya geçerken güvenli bir geçiş sağlanmasını öğrenci arkadaşlarımız adına talep ediyoruz” dedi.
Öğrencilerin ardından söz alan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş Sizler için en iyisini yapacağımızdan şüpheniz olmasın” ifadelerini kullandı. Başkan Fuat Öndeş konuşmasının devamında öğrencilerin sorun ve taleplerinin çözümü noktasında bilgiler verdi. Öndeş “Kıymetli hocalarımız, kurum amirlerimiz ve en önemli olan öğrencilerimiz kardeşlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Bugün yemeği birlikte yiyelim ve tanışalım istedim. Bizim bugünkü amacımız 400 evladımız ile bir arada olalım. Germencik 45 bin nüfuslu bir ilçe. Bu sayıya sizlerin de dahil olması bizleri mutlu etti. Sorumlular olarak Ülkemizin çeşitli illerinden gelen kardeşlerimiz için en iyisini yapmak istediğimizden şüpheniz olmasın. 

Yapılmış güzel bir eser var ama maalesef öğrencilerimiz için gerekli argümanların tamamı burada düşünülmemiş. 2 yıldır göreve geldiğim günden bu yanan istişareler yapıyoruz. Okul açılmadan evvel bizler sizin için en iyisini nasıl yaparız diye düşündük. Evinizde gibi hissettirmek için elimizden geleni de yapacağız. Bu konuda da aranızdan bir kızımız ve bir erkek evladımız sözcü olsun ve bizlerden zaman zaman talepleri olduğunda onlar gelerek bu taleplerini dile getirsinler. Hanginizin ne sorunu varsa maddi yada manevi biz yanınızdayız. İsteklerinize gelirsek eğer; Burada yaşananlar tatlı birer anıdır. Cefa çekmeden sefa sürülmez. Bunları söylerken de sizleri ortada bırakacağımız anlaşılmasın. Her zaman sizinleyiz. Barınma sıkıntınızda elimizden gelen neyse yapmaya hazırız. İlk olarak sanayi içerisinde bulunan fakültemizin çevresinin düzenlenmesi. Sanayiyi buradan kaldırmak ve daha düzenli bir yere almak için çalışmalar yapıyoruz. Bu düşüncemizi yapabilirsek o bölgede yurt binaları ve öğrenciler için 1+1 evlerin olacağı konutlar ve yaşam alanları yapmak istiyoruz. Burada kalmak barınmak isteyen kardeşlerimiz için emlakçılarımız ile görüşürüz ve size yoldaşlık yaparız. Sizin sorunlarınızın çözümü için belediyemizde ayrı bir birim kurabiliriz. 

OKUL KARŞISINDA KAFETERYA DÜŞÜNÜYORUZ

İfade ettiğiniz kafeterya için okullar açılmadan evvel Erdinç Vural hocamız ile görüşerek bu çalışma için adım attık. Gerekli yazışmaları Karayolları ve Demiryollarımız ile yaptık o konuda en kısa zamanda betonarme yada çelik konsülasyon ile bir kafeterya sizlerin hizmetine açacağız. Okul binasında spor kompleksi konusu rektörlüğü ilgilendiren bir durum burada bizim bir şey yapmamız şu an için mümkün değil. Ancak bizden bir talep olursa da gereken neyse yaparız. 

OKUL BAHÇESİNDE BAHAR ŞENLİKLERİ YAPALIM

Bizlerden talep ettiğiniz bir diğer konu Gezi düzenlenmesi. Bu konuda bir talebiniz olursa biz seve seve gereken araç gereç personel yardımını yaparız. Yine okulumuzda bahar şenlikleri yapabiliriz. Sevdiğiniz istediğiniz sanatçıların yer alacağı bir konser planlayabiliriz. Minübüs ücretleri konusunda kooperatif başkanımız ile de siz talep etmeden evvel görüştüm. Başkanımızdan bu konuda söz aldık. Öğrenci kartını gösterdiğiniz takdirde diğer öğrencilerimizin ödediği ücretlerden daha düşük ücret ödeyeceksiniz. Belediyemize bağlı bir otobüsümüz var. Bu otobüsü gün içerisinde ilçe merkezine getirip götürecek ve sizler için ücretsiz olacak.

BELEDİYE RESTAURANTIMIZ HİZMETİNİZDE

Bu sabah Esnaf Kefalet başkanımız ile görüştük. Yiyecek ve gıda konusunda ilçe esnaflarımızdan indirim uygulanacak. Spor faaliyetlerinde de planlama yaparak yanınızda olacağız. Benimde bir evladım okuyor ve sizlerin çektiği sıkıntıları az çok görüyor ve biliyorum. Bu bağlamda da yine Belediyemize ait Restaurantımızda sizlere özel indirim uygulayacağız. Dilediğiniz zaman gelip burada yemeğinizi yiyebilirsiniz. Ülkenin size ihtiyacı var. Abiniz olarak bizim ilçemizi seçtiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Öndeş ve öğrenciler program sonrası Belediye Hizmet Binasına yürüyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenciler daha sonra kent meydanında bulunan Kültür Kafe ye gelerek çay içip sohbet ettiler.