GÜNDEM Haber Girişi : 09 Kasım 2021 20:11

BAŞKAN KAPLAN ULU ÖNDER ATATÜRK'Ü ANDI

BAŞKAN KAPLAN ULU ÖNDER ATATÜRK'Ü ANDI
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 83. vefat yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı. 

Mesajında, “Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri, Aziz Milletimize hizmet yolunda önümüze ışık tutmaya devam ediyor” diyen Başkan Kaplan, 20. Yüzyılın en önemli liderlerinden olan Atatürk’ün emperyalizme karşı topyekün direniş ve mücadele anlayışının Dünya halklarına 21. Yüzyılda da en büyük feyzi vermeye devam ettiğini vurguladı. 

Atatürk’ün bilim ilkeleri doğrultusunda çağdaşlaşmanın ve tam bağımsızlık anlayışının vücut bulmuş hali olduğunu söyleyen Başkan Kaplan, “Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadelenin kazanılmasının ardından bilimi hedef göstererek Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesi için gerekli yapı taşlarını da döşemiştir. Türkiye'nin dünyanın en ileri memleketleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlamış ve Türk Milletine kendine güven duygusunu yeniden aşılamıştır. Osmanlı'nın küllerinden modern bir Türkiye oluşturan Atatürk’ün eserini bu gün daha ileriye taşımak azminden asla yılmayacağız.  Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Atatürk'ün vefatının 83. yıldönümünde 
ulusça, birlik ve beraberlik içinde aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum"  ifadelerini kullandı.