GÜNDEM Haber Girişi : 19 Eylül 2022 12:12

BAŞKAN EROL’DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN EROL’DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI
Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, 19 Eylül Gaziler Günü’nü yayımladığı mesajla kutladı.

Başkan Erol, yayımladığı mesajında, “Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür, gazilik ebediyete kadar taşınacak büyük bir onurdur. Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, destansı tarihimizin уaşaуan abideleri, milletimizin bağımsız olma şuurunu ԁiri tutan efsaneleri ve Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının ölümsüz ԁestanlarıԁır.

Ulusal bir değerimiz olan gazilerimiz; milli değerlerine âşık, milletine sevdalı, ay yıldızlı al bayrağı canından çok seven, hep ama hep vatan diyen kahramanlarımızdır.

Hiç şüphe yok ki bin yıldır üzerinde barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşadığımız bu topraklar bize şehitlerimiz ve gazilerimizin emanetidir. Bizlerin ve bizden sonraki nesillerin bu emanete aynı cesaret ve kararlılıkla sahip çıkması büyük önem arz etmektedir.             

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik ünvanının verilişini ve tüm gazilerimizin “ 19 Eylül Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.