SİYASET Haber Girişi : 22 Nisan 2022 15:30

Bakan Soylu Tartışmalara son noktayı koydu! GİTMEYECEKLER

Bakan Soylu Tartışmalara son noktayı koydu! GİTMEYECEKLER

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde "Bayramda ülkesine giden Suriyeliler bir daha ülkemize dönmemeliler" sözlerinden sonra bu konu gündem olmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tartışmalara son noktayı koydu ve "Suriyelilerin bayramda ülkelerine gitmelerine izin verilmeyecek" dedi.

MHP  Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Ülkelerine bayram için giden sığınmacıların geri gelmelerine gerek yoktur." ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler sonrası sığınmacıların bayramda ülkelerine gidebilmeleri gündem olmuştu. Konu hakkında aynı gün bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Gidişlerine müsaade etmeme konusunda kısıtımız var." demişti.


"4 BAYRAMDIR GİDİŞLERİ KISITLAMIŞTIK"
Konuyla ilgili bugün katıldığı canlı yayında daha net konuşan Soylu şunları söyledi: "Bizim orada iç içe olduğumuz bölgeler var. Ticaret yapılan bölgeler var. Ticari akışkanlık devam ediyor. Ama sayın Devlet Bahçeli'nin de ifade ettiği, "Milletimiz madem bayramda oraya gidiyorlar, demek ki orası güvenli kalsınlar" diyorlardı. Yaklaşık 4 bayramdır pandemi sebebiyle biz bu girişleri önemli ölçüde durdurmuştuk zaten.
"GİDENLERİN YÜZDE 60'I ORADA KALDI"
İlk bayramlarda açmamızın sebebi şuydu: Oraları gitsinler görsünler. Çünkü güvenli bölgelerin durumunu bilmiyorlardı. Gittiler ve yüzde 60'ı kaldı. Sonraki bayramlarda gittiler ve geri döndüler. Bayramda gidenlerin sayısı da çok az.
BAYRAM İZNİ YOK
Geçen hafta itibariyle sınır geçişini yöneten valilere de bayram izni verilmeyecek dedik. Bayram izni verilmiyor. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek.
"KARIŞIKLIK BİTİNCE GERİ DÖNECEKLER"
Türkiye bir göç istilasıyla karşı karşıya kalamaz. Ama biz Avrupa ve Amerika'ya baksak bizi göç istilasıyla karşı karşıya bırakacaklar. Bize Ukrayna'dan 95 bin insan geldi. Gelmelerinin sebebi ülkelerindeki savaş. Savaş bitecek ve geri dönecekler. Suriyeliler de oradaki karışıklık bitecek ve geri dönecekler. Geçen seçimde Suriyelilerin yüzde 30, 35'i oy kullandı. Suriye uyruklu 31 Mart itibariyle 200 bin 950 kişi vatandaş oldu. Bunlardan 87 bini çocuktur."