EKONOMİ Haber Girişi : 02 Temmuz 2022 08:40

Asgari Ücret açlık sınırının altında kaldı

Asgari Ücret açlık sınırının altında kaldı

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, açıklanan asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP’li Yıldız, “açıklanan bu rakamla milletin aklıyla dalga geçiyorlar” dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, açıklanan asgari ücretle ilgili bir açıklama yaptı. CHP’li Vekil Yıldız, yeni açıklanan asgari ücretin açlık sınırı altında kaldığını belirtti. CHP’li Yıldız, “Açlık sınırı 6 bin 391 lira iken asgari ücret 5 bin 500 lira olarak açıklandı. Açıklanan asgari ücret yine açlık sınırının altında kaldı. Türkiye’yi yönetemeyen AKP iktidarı, Milletin aklıyla dalga geçmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, asgari ücret olarak açıklanan 5 bin 500 liranın az olduğunu dile getirdi. CHP’li Yıldız, “Yeni açıklanan asgari ücretin miktarı 5 bin 500 lira. Türkiye’deki yaşanan şu şartlarda bu miktar düşüktür. Tek adam rejimi, çalışan ve emek verenin karşılığını yeteri kadar verememektedir. Asgari ücret en azından 6 bin 500 olmalıydı” dedi.