SÖKE'Lİ ÇÖPŞİŞÇİLERE YIKIM KARARI

Söke'de çöp şişçiler kendilerine tebliğ edilen yıkım kararı sonrasında Kaymakam Soner Zeybek'le görüştü.

Söke'de çöp şişçiler kendilerine tebliğ edilen yıkım kararı sonrasında Kaymakam Soner Zeybek'le görüştü. Sürenin uzatılması talebinde bulunan çöpşişçilere Söke Kaymakamı Soner Zeybek'ten de güzel haber gelmedi.

Söke Bodrum yolunda faaliyet gösteren çöp şiş işletmeleri hakkında geçtiğimiz günlerde yıkım kararı tebliğleri yapılmıştı. 18 Mart tarihine kadar dükkanların boşaltılması istenen çöpşiş işletmelerinin sahipleri son çare olarak sürenin uzatılması talebinde bulunmak üzere Söke Kaymakamı Soner Zeybek ile bir araya geldiler. Ziyarete esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Refik Karataş ve, Söke Demirciler ve madeni eşyalar odası başkanı Ahmet Tokmakoğlu'da katıldı. Alınan
kararla birlikte büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden esnaflar Kaymakam Soner Zeybek'le görüştü. Eylül ayına kadar süre isteyen işletmelerin talebi karşılık bulmadı. Haftada 5 dükkanın yıkılacağı işletmelere bildirildi.

"DERDİMİZİ KİM DİNLEYECEK, SESİMİZİ KİM DUYACAK"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Refik Karataş, "Burada işletmeleri bulunan esnafızmızla ilgili bu zamana kadar hiçbir gayret gösterilmedi. Değişik alternatifler sunmadılar. Sadece çık git demekle olmuyor. Bir yer tahsisi yapılması gerekirdi. Bundan 2-3 sene önce aynı belediye dükkanları düzeltin diye bir proje gönderdiler. İşletmeciler dükkanlarını o projeye göre düzenledi bir dünya masrafa girdi. Şimdi de çıkın diyorlar. Nereye gidecek esnaflarımız, bizim derdimizi kim dinleyecek, kim duyacak sesimizi, mağdur olduk” dedi. Çöp şiş işletmecileri ise, “Sıkıntılarımız çok büyük, pandemi dolayısıyla çok kötü bir süreç geçiririyoruz. Bir de dükkanlarımızın yıkım kararı ile bir kez daha mağdur edildik. Sesimizi kimseye duyuramıyoruz. Belediye yer tahsisi yapacağını söylemişti. Ancak ne gelen var ne de giden bizi öylesine sahipsiz bıraktılar. Çok üzgünüz” dedi.


11.03.2021 22:39:18